Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Оръжие

Малайзия пусна на вода първата корвета "Гоуинд"

Дума

24. Август 2017 , брой: 165   277   0Малайзийската корабостроителница Boustead Heavy Industries Corporation (BHIC) пусна на вода корпуса на първия кораб за действие в крайбрежната зона, известен с абревиатурата SGPV-LCS. Корабът, който ще носи името "Махараджа Лела", е построен на базата на френския проект за корвета "Гоудин-2500", съобщи bmpd.
Компанията BHIC е сключила договор с правителството за разработването, построяването и оборудването на шест кораба тип SGPV-LCS, на обща стойност 2,4 млрд. долара. Работите по строителството на челния кораб са започнали на 13 юни 2015 г. Той трябва да бъде предаден за морски изпитания през следващата година, а флотът трябва да го приеме в редовете си през 2019 г. Останалите пет кораба ще се въвеждат в строй през интервал от 6 месеца.
Дължината на кораба е 111 метра, максималната ширина 16 метра, водоизместването е 3100 тона. Максималната скорост достига 28 възела, а автономността 21 денонощия. Корабите ще бъдат оборудвани с трикоординатна РЛС, буксируем сонар, оптико-електронни системи за управление на огъня, германско производство. Въоръжението ще бъде от 57-мм оръдие, две други 30-мм оръдейни установки, два тритръбни 324-мм торпедни апарата, противокорабни и противосамолетни ракети.
Малайзийският флот провежда в момента модернизационна програма, която предвижда в бъдеще да има 12 кораба, клас SGPV-LCS, три многоцелеви кораба, 18 патрулни кораба на крайбрежната зона, 18 корвети, тип MEKO-100, и четири подводници.

Проектно изображение на корвета, тип "Гоуинд-2500"

 

 

Оръжие

  • Руският бомбардировач ще получи ново електронно оборудване, двигатели и крилати ракети
    23. Ноември 2017 230
    24
    0

    Руският свръхзвуков бомбардировач със среден обсег Ту-22М3 ще бъде кардинално модернизиран, съобщи в края на миналата седмица ТАСС. Агенцията съобщава, че модернизирането на намиращите се в строя бомбардировачи ще започне от следващата година, а новата модификация ще се нарича Ту-22М3М. В момента, по различни данни, ВВС и ВМФ на Русия имат общо около...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"