24 Април 2024сряда12:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ГСДП против атомни бомби в Германия

Мартин Шулц се обяви против допълнителното въоръжаване и политиката на Доналд Тръмп

/ брой: 165

автор:Дума

visibility 24

Кандидатът за канцлер на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) заяви на предизборна среща в град Трир, провинция Рейнланд-Пфалц, че ако партията му спечели предстоящите в края на септември парламентарни избори, тя ще настоява за изтегляне на американските атомни оръжия от федералната република. "Като канцлер ще се боря атомните оръжия в Германия, включително в провинция Рейнланд-Пфалц, да бъдат изтеглени от страната".
По непотвърдени данни във военната база "Бюхел", която се намира именно в тази провинция, още от времето на Студената война са стационирани до 20 американски бойни ядрени глави.
Шулц не спести критиките си и към американския президент Доналд Тръмп. Той определи досегашния му мандат като "позор". По думите му съществуват използвачи на страховете на хората, които искат от това да извлекат капитал за себе си. Като такъв той определи именно Тръмп и допълни, че в тази политика всякакво недостойно поведение е оправдано. "Зад очернянето на цели групи от населението и принизяването на отделни личности стои умисъл. Това обаче води до липса на морал в политиката, какъвто досега не сме наблюдавали", смята Шулц.
Шулц се обяви решително и срещу въоръжаването, което Тръмп изисква от партньорите на САЩ в НАТО. Припомняме, че от държавите членки се изисква да отделят по 2% от БВП за въоръжаване. В контекста на конфликта със Северна Корея Шулц заяви, че правителството на социалемократите би заложило на инициатива за ограничаване на въоръжението. "Германия не може да стои безучастно и мълчаливо, докато се разгръща спиралата на въоръжаването, която иска Тръмп. Конфликтът със Северна Корея показва, че е наложително ограничаване на въоръжаването, а в случая с атомните оръжия - дори разоръжаване", коментира той.
Лидерът на ГСДП не пропусна и съперничката си Ангела Меркел в критиките си. Тя бе обвинена, че иска да похарчи още 30 милиарда евро за въоръжаване на Бундесвера, съгласявайки се по този начин с исканията на Тръмп. Според Шулц тези пари би били много по-добре похарчени, ако се използват за построяването на училища, развитие на селските райони и подобряване на инфраструктурата.
Темата за американското ядрено оръжие не е нова за германската политика. През март 2010 година депутати гласуваха с голямо мнозинство мандат за преговори с Вашингтон за извеждане на американското ядрено оръжие от територията на Германия. Тогавашният кабинет обаче обяви, че няма да предприема каквито и да са едностранни действия, без да ги съгласува с партньорите в НАТО. Планове за атомно разоръжаване бяха вписани и при сключването на коалиционния договор през 2009 година.

Кандидатът на социалдемократите Мартин Шулц се обяви решително срещу въоръжаването, което американския президент Тръмп изисква от партньорите на САЩ в НАТО
БГНЕС

Отиваме на избори като доказана алтернатива

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Всеки десети родител отказва задължителна ваксина

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Партия "Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 1

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 1

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 2

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ