19 Април 2024петък16:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

След писмо от прокуратурата

Нинова ще съди Борисов за клеветите за "Цанков камък"

Премиерът и "подгряващата група" трябва да се научат да носят отговорност за делата и думите си, смята лидерът на БСП

/ брой: 164

автор:Павлета Давидова

visibility 1347

Корнелия Нинова ще изпълни заканата си да съди всеки, свързал името й с фалшиви твърдения покрай проекта "Цанков камък". Вчера тя представи пред журналисти отговора, който е получила от прокуратурата. "Главният прокурор ме уведоми, че нямам общо с проекта "Цанков камък". Всички, позволили си да свържат името ми с проекта и с корупция, отиват на съд", закани се отново лидерът на БСП. Според нея обвиненията за връзка между БСП и "Цанков камък" целят да омаловажат усилията на партията за справяне с паралелната държава.
ДУМА припомня, че на 15 август Нинова изпрати писмо до главния прокурор, с което попита дали в направените по казуса "Цанков камък" проверки, досъдебни производства, експертизи и разпити на свидетели е споменато името й. Нинова обяви, че от отговора става ясно, че тя няма нищо общо с "Цанков камък". Затова пристъпвам към второто действие, сега всички, които си позволиха да свържат моето име с корупция и "Цанкъв камък", отиват на съд - от министър-председателя Бойко Борисов до подгряващата група говорители, заяви Нинова. Тя мотивира предстоящото дело с необходимостта политиците в България да се научат, че когато кажеш нещо, направиш нещо и вземеш решение, ще носиш отговорност и за думите си, и за действията си.
Нинова добави, че не може в политиката, за да отклоняваш вниманието от себе си, за да омаловажаваш политическия опонент, да хвърляш димки, а след това по някакви причини да мълчиш. "Защо мълчат сега? Надявам се министър-председателят сега да отговаря на въпроси - какво и кого имаше предвид, когато говореше за корупция в "Цанков камък", попита лидерът на БСП. Според нея политика на прехода и стила "да излизаш и да хвърляш нещо за корупция и после никакъв резултат", е довело до чувството за несправедливост у всеки български гражданин. Ние искаме да променим този стил и да започнем от "Цанков камък", искаме цялата истина, подчерта тя.
Лидерът на БСП припомни и за писмото, което изпрати до австрийския посланик у нас. В отговора си той уточнява, че следствените дейности по съдебно-наказателни деяния в Австрия се извършват от прокуратурата по компетентност и по следващо коректно правораздаване. Той добавя, че е информирал по въпроса австрийските служби.
Думите на Нинова провокираха извънредна пресконференция на ГЕРБ, в която Цветан Цветанов опита да замаже ситуацията. Той дори се заяде чий е подписът в писмото от прокуратурата.


Нинова смята, че "августовската случка" с "Цанков камък" опитва да отклони вниманието от битката на БСП с паралелната държава
снимка Емилия Костадинова

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 288

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 264

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 278

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ