20 Април 2024събота13:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Супер Гришо

Българинът триумфира на "Мастърс"-а в Синсинати, без да загуби дори сет, заслужи чек за 954 000 долара

/ брой: 163

автор:Дума

visibility 761

Григор Димитров се окичи с най-ценния трофей в кариерата си, след като триумфира на "Мастърс" турнира в Синсинати. На финала в щата Охайо българинът сломи Ник Кирьос (Авл, №18) с 6:3, 7:5. В тази надпревара хасковлията бе повече от безупречен, след като не загуби дори сет. Подобно постижение се вижда изключително рядко в мъжкия тенис, като за последно по такъв категоричен начин до титла от тази категория е стигал Новак Джокович преди 10 г. в Маями. Също така в Синсинати Гришо спечели 52 от 53 сервис-гейма, като допусна пробив само един-единствен път - срещу Хуан Мартин Дел Потро в III кръг. Той завърши надпреварата със серия от 34 поредни гейма, спечелени на негов сервис. За хасковлията това е седма титла в кариерата и трета за сезона, след като вече триумфира в Бризбейн и София.
В първия сет срещу 22-годишния Кириос, който е роден в Канбера, но баща му е грък, а майка му малайзийка, Димитров проби в шестия гейм за 4:2, след което затвори уверено частта. Във втората играта беше равностойна, като българинът по-лесно взимаше подаванията си, а Кириос доста често показваше нервност. Така се стигна до 5:5 и сервис на австралиеца, в който нашият успя да го пробие, а след това на свой сервис показа здрави нерви и затвори мача за 85 мин.
Въпреки че вкара само 56% от първите си сервиси, Димитров беше много стабилен на начален удар. Той загуби само 13 от разиграните 59 т. в своите подавания и отрази двете точки за пробив, които се откриха пред Кириос. Австралиецът записа 15 аса срещу шест за българина и вкара 70% на първи сервис. Димитров заслужи $954 000 от наградния фонд и 1000 т. Този сезон само от наградни фондове Гришо вече е спечелил внушителните $2 508 973. В кариерата му сумата според официалния сайт на АТП вече е $10 017 706.
В САЩ за австралиеца останаха $467 000. Той допусна втора загуба от общо пет мача на финал и остава с трофеите от Марсилия, Атланта и Пекин от 2016 г. За него това също беше първи "Мастърс" финал. Той е най-младият играч, достигнал до мача за титлата в Синсинати след Джокович 2009 г.

След финала

Григор Димитров, шампион:
"Бях толкова нервен. Опитвах се да не го показвам. Знаех какво трябва да направя, но никога не знаеш какво да очакваш. Ник е много добър тенисист, познаваме се доста добре. Доволен съм от играта си, но мисля, че някои неща можех да направя и по-добре. Нервите обаче бяха там. Този успех значи много за мен. Чувствам се уверен преди US Open, но съм здраво стъпил на земята. Щастлив съм, това е най-голямата ми победа. Благодарности на моя отбор, на моето семейство. Благодаря ви за подкрепата. Обичам да играя тук. Благодарности към основния спонсор на надпреварата. Това е един от любимите ми турнири. Всяка година турнирът става все по-добър, така че поздравления. За мен бе истинско удоволствие да съм тук, оценявам всичко, което правите за нас. Ще се порадвам ден-два, но след това пак предстои здрава работа. На US Open целта е трофеят, но ще гледаме мач за мач. Там се играе в пет сета, което на мен ми харесва."

Ник Кириос, финалист:
"Нямаше как титлата да бъде спечелена от по-достоен играч от Григор. Той наистина отново е на правилния път. Мисля си, че вече се превръща в това, което винаги съм си представял, че ще е. Миналата година имаше проблеми, но сега играе наистина добър тенис. Просто не бях достатъчно добре физически, бях уморен, защото играх много мачове тази седмица, а това не ми се беше случвало отдавна. Той е изумително солиден физически, в страхотна физическа форма е. Тренира много, много здраво. Тренирахме заедно в Монреал, след като и двамата бяхме изиграли първия си мач там, и той стоя в салона час и половина. И това беше само ранната му тренировъчна сесия, докато аз не можех да се движа от умора. Гледах го и си казвах: "Човек, този тренира като истински звяр". Просто това показва в какво състояние е в момента."


Григор Димитров се радва на победата над Ник Кириос, която му осигури титлата в Синсинати
Снимка wsopen.com

Гришо раздава автографи на български фенове след триумфа в щата Охайо
Снимка БГНЕС 


След финала в Синсинати Гришо, приятелката му Никол Шерцингер и треньорът му Дани Валверду (вляво) отлетяха за Ню Йорк, където другата седмица започва US Open. В самолета световноизвестната певица показва чувство за хумор, като предлага лакомства на пътниците

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ