29 Март 2024петък04:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Славянска приказка" за пети път в София

Международният фестивал за кино и телевизионни филми ще се състои с вход свободен в Руския културно-информационен център

/ брой: 163

автор:Дума

visibility 15

С тържествена церемония на 8 септември в 19 ч. в Голямата зала на Руския културно-информационен център в София ще бъде открит Международният фестивал за кино- и телевизионни филми "Славянска приказка". Събитието ще се състои за пети път, а входът за публиката е свободен.
В концертната програма на проявата ще вземат участие редица известни имена: изпълнителят на авторски песни Анатолий Колесников, хор "Планинарска песен" с диригент маестро Румен Райчев, оперният бас Владимир Маринов, хор "Гусла" с диригент Валентин Бобевски, солистът Велислав Велев, цигуларят Иван Кръстев, пианистката Александра Иванова, певицата и актриса Раиса Полякова, лауреатът на младежки конкурси за изпълнителско майсторство в България и чужбина Марио Кръстев, цигуларката Лора Маркова, поетът Атанас Димов, фолклорният ансамбъл "Сребърна пафта" с ръководител Маргарита Чорбаджийска и др.
Президент на фестивала е проф. д-р Димитър Димитров, а генерален директор на "Славянска приказка" е журналистката Елена Табанова-Димитрова. Китайският продуцент и режисьор Ю Сяоган отново ще е председател на журито, в чийто състав са още известният диригент маестро Йордан Камджалов и прочутият моден фотограф-дизайнер Ричардас Гинейка.
След тържественото откриване на събитието ще бъдат прожектирани филмите: "Връстник на века" и "Руски хора" на проф. Димитър Димитров за академик Д.С. Лихачов, "Контролирани глътки въздух" на българската режисьорка Ефемия Фард, "Поне за миг до полетя" на Галина Кралева за незабравимия Иван Андонов и др.
Закриването на фестивала и връчването на наградите ще се състои на 11 септември от 19 ч. в Мраморната зала на "Шипка" 34.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ