23 Април 2024вторник22:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Васко Василев се вдъхнови за кулинарно пътешествие

/ брой: 161

автор:Дума

visibility 78

Истински гражданин на света, виртуозният цигулар Васко Василев признава, че пътува заради две неща - музиката и кухнята. Ето защо в края на лятото музикантът се вдъхнови за кулинарно пътешествие в три европейски държави - Великобритания, където е неговият постоянен адрес, Франция и Гърция.
"Има места в Англия, в които обожавам традиционната местна кухня - fish and chips, или, казано на български, риба с пържени картофки - обикновено есента, в някоя кръчма извън Лондон. В Англия се научих да пия чай и не само когато съм болен - с приятели, с овесени бисквити или с нещо интересно за четене", споделя Васко Василев.
Макар че постоянно пътува и живее почти едновременно в няколко държави - Англия, Япония, България и Испания, той признава, че никога не е бил в близка Гърция. Затова и в списъка му с кулинарни мечти попадат традиционната гръцка салата и морските деликатеси. "Познавам добре маслините на Тоскана, доматите на Андалусия и наистина много искам да разбера каква точно ще бъде моята вкусова асоциация с Гърция", разкрива цигуларят.
Последната (засега) кулинарна дестинация е Франция, където Васко Василев обича да кара ски, да пие френски топъл шоколад, да опитва фондю със сирена, а вечер да почива с чаша френско вино.
Своеобразното вкусно турне на най-младия концертмайстор в историята на Ковънт Гардън е вдъхновено от Лидл България и три тематични седмици на веригата, на които световноизвестният ни цигулар е лице. Предстои да разберем какви още истории ще сподели известният музикант.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ