24 Април 2024сряда11:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Маргарита Младенова с "Аскеер" за режисура

Постановката на Теди Москов "Сирано дьо Бержерак" е определена за най-добро представление

/ брой: 116

автор:Дума

visibility 989

Церемонията по връчването на "Аскеер 2011" се състоя в Театъра на армията под патронажа на министерствата на културата и отбраната. Водещ на церемонията бе Веселин Ранков. Галаспектакълът бе поверен на Диана Добрева - режисьор, сценарий - Ангел Еленков и Диана Добрева, музикален режисьор - Петя Диманова, продуцент - Милен Миланов.
За цялостно творчество бе награден актьорът Коста Цонев, както ДУМА писа. "Завист, завист. Когато съм в театъра, мечтая за кино, а когато съм в киното - мечтая за театър. Хора, не бъдете злобни, радвайте се на успехите на колегите си" - това каза големият актьор при получаването на наградата.
За режисура бе отличена Маргарита Младенова за "Зимна приказка" от Уилям Шекспир в ТР "Сфумато". Елин Рахнев спечели наградата за драматургия. Като най-добро представление бе определено "Сирано дьо Бержерак" от Едмон Ростан, постановка на Теди Москов в НТ "Иван Вазов".
Деян Донков бе награден за водеща мъжка роля за Сирано в "Сирано дьо Бержерак" от Едмон Ростан, постановка на Стефан Москов в НТ "Иван Вазов". За "Водеща женска роля" бе отличена Невена Мандаджиева като Майката в "Кралицата майка" от Манлио Сантанели, постановка на Валентин Ганев в Театър 199 "Валентин Стойчев". Наградата в категория "Изгряваща звезда" отиде при Павлин Димитров за ролята на Обичащия в "Първа любов" по Самюъл Бекет, постановка на Нина Боянова, продуцент Н2О Филм.
Иван Бърнев бе предпочетен от комисията в категорията "Поддържаща мъжка роля" за Били Бибит в "Полет над куковиче гнездо" от Кен Киси, постановка на Александър Морфов в НТ "Иван Вазов". Гергана Кофарджиева спечели "Аскеер" за поддържаща женска роля за Щиглеца, жена над 70-те в "Преди/След" от Роланд Шимелпфениг, постановка на Иван Добчев в ДТ "София".
Приза за сценография получи Даниела Олег Ляхова за "Зимна приказка" от Шекспир, постановка на Маргарита Младенова в ТР "Сфумато". В категория "Костюмография" спечели Петя Стойкова за "Кола Брьонон" по романа на Ромен Ролан, постановка на Владимир Люцканов в Младежкия театър "Николай Бинев". Наградата за театрална музика отиде при Асен Аврамов за "Зимна приказка" от Шекспир, постановка на Маргарита Младенова в ТР "Сфумато".
 

Отиваме на избори като доказана алтернатива

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Всеки десети родител отказва задължителна ваксина

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Партия "Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 1

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 1

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 2

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ