Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Акцент

Нинова: Борисов излъга за договорка с Радев

Президентът увери, че консенсус има само за извеждането на антикорупционното звено от изпълнителната власт

Дума

14. Август 2017 , брой: 157   359   0Корнелия Нинова обвини Бойко Борисов, че е излъгал за постигнатата договорка с президента по антикорупциония закон. Изявлението й дойде, ден след като държавният глава Румен Радев обяви от Варна, че не е водил разговори по темата с премиера. Президентът отново призова за създаването на нов, единен и независим орган, който да замести "настоящия механичен сбор от нискоефективни структури". Според Радев консенсус има само за извеждането на антикорупционната дирекция от изпълнителната власт.
Корнелия Нинова припомни, че алтернативният проект на БСП за антикорупционен закон е на страницата на партията в интернет. Тя обяви, че БСП започва консултации с експерти.

 

 

 

България

  • Зам.-министри и началници на кабинети вече ще вземат почти двойно повече
    19. Октомври 2017 205
    287
    0

    Бойко Борисов вдигна драстично заплатите на най-доверените висши политически чиновници в изпълнителната власт - началниците на политическите кабинети. Рязко ще се облагодетелстват и всички зам.-министри. Те вече ще получават месечно по около 3500 лв., или с около 2000 лв. повече. Това стана с решение на Министерския съвет, прокарано тихомълком вчера. В официалното съобщение на правителствената...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"