Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

България

В "Стрелбище" се канят да блокират ключово кръстовище

Деси Велева

14. Август 2017 , брой: 157   155   0Жители на столичния квартал "Стрелбище" се заканват да блокират кръстовището на бул. "България" и бул. "Петко Ю. Тодовор" заради планираното строителство на небостъргач в зелената площ в района. Те все още обмислят кога да стане протеста им, след като преди дни собственикът на терена затвори скандално улица и загради цялата си земя. Жителите на района вече излизаха на протести, когато бе обявено намерението за строеж.
Жителите на района очакват позиция да заеме Столичната община, която през последните дни въпреки исканията им, не реагира по никакъв начин на ставащото в квартала.
Междувременно столичани сигнализираха, че след заграждането на улицата, на две съседни улици паркирането вече е забранено. Това са ул. ул. "Майор Първан Тошев" и ул. "Дедеагач", която между бул. "Петко Тодоров" и ул. "Мила родина" става двупосочна по нареждане на зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев.

 

 

 

България

  • Зам.-министри и началници на кабинети вече ще вземат почти двойно повече
    19. Октомври 2017 205
    20
    0

    Бойко Борисов вдигна драстично заплатите на най-доверените висши политически чиновници в изпълнителната власт - началниците на политическите кабинети. Рязко ще се облагодетелстват и всички зам.-министри. Те вече ще получават месечно по около 3500 лв., или с около 2000 лв. повече. Това стана с решение на Министерския съвет, прокарано тихомълком вчера. В официалното съобщение на правителствената...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"