Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Август 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

В "Стрелбище" се канят да блокират ключово кръстовище

Деси Велева

14. Август 2017 , брой: 157   105   0Жители на столичния квартал "Стрелбище" се заканват да блокират кръстовището на бул. "България" и бул. "Петко Ю. Тодовор" заради планираното строителство на небостъргач в зелената площ в района. Те все още обмислят кога да стане протеста им, след като преди дни собственикът на терена затвори скандално улица и загради цялата си земя. Жителите на района вече излизаха на протести, когато бе обявено намерението за строеж.
Жителите на района очакват позиция да заеме Столичната община, която през последните дни въпреки исканията им, не реагира по никакъв начин на ставащото в квартала.
Междувременно столичани сигнализираха, че след заграждането на улицата, на две съседни улици паркирането вече е забранено. Това са ул. ул. "Майор Първан Тошев" и ул. "Дедеагач", която между бул. "Петко Тодоров" и ул. "Мила родина" става двупосочна по нареждане на зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев.

 

 

 

България

 • Общинарката от ГЕРБ си прибра дори парапета от стълбището и заряза мръсотия и останки от тръби
  24. Август 2017 165
  216
  0

  В ужасно състояние е "дарената" от председателя на общинските съветници в Перник Румяна Гьорева част от сграда на детско заведение. Гербаджийката бе принудена под натиска на обществото да се откаже от плановете си да превърне част от общинската ДГ "Пролет" в частно заведение. Родители обаче алармираха пернишките социалисти, че мястото е в плачевно състояние.
  Стърчащи...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"