Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Август 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

ГЕРБ пак употребиха "Цанков камък" като оправдание

Дума

14. Август 2017 , брой: 157   121   0За пореден път ГЕРБ реши да обвини за несгодите си Тройната коалиция, а управляващите се заканиха отново да проверяват строителството на язовир "Цанков камък". Във Варна Бойко Борисов обяви язовира за "плувен басейн" за 1 млрд. лв. и далавера, която не можело да се сравни със "Суджукгейт". Премиерът пак се оплака, че не знае какво да прави с АЕЦ "Белене". По времето на Орешарски падна КТБ, а те викат страшна работа, направили някаква огромна далавера с НДК, продължи да се жали Борисов. Тирадата му бе ден след обявеното от Десислава Атанасова и Александър Ненков намерение на ПГ на ГЕРБ да дадат на прокуратурата изграждането на язовира "Цанков камък".
"Г-н Борисов, приветстваме желанието Ви да подадете сигнал до прокуратурата за "Цанков камък", но да не забравите да включите и себе си в него, защото проектът, който стартира при правителството на Сакскобурготски, приключва при Вашето първо правителство. Нещо повече: Вие прерязахте лентата на "Цанков камък" с думите: "Днес се открива един грандиозен проект с най-модерната язовирна стена и съоръжения в Югоизточна Европа", не му остана длъжна Корнелия Нинова.
"Г-н Борисов, нали не сте забравили, че в последните 8 г., без една, управлявате Вие? Защо всички виновни не са в затвора? За Вас за всичко са виновни предишните. Причините за провалите Ви са все някъде в миналото. Безсилие, г-н Борисов, безсилие да поемете отговорност за настоящето и да дадете перспектива на народа си за бъдещето", обобщи Нинова.
Междувременно от НЕК обявиха, че няма спукване на стена или чашката на язовира, каквито бяха първоначалните внушения. Започналият оглед на съоръжението е планов и ще приключи до месец. "Още по времето на строителството проектантът е предписал, че трябва да се направи оглед след петата година и ние в момента, точно след като са изтекли 5 години от пускането, правим този оглед", коментира шефът на НЕК Петър Илиев.

 

 

 

България

 • Общинарката от ГЕРБ си прибра дори парапета от стълбището и заряза мръсотия и останки от тръби
  24. Август 2017 165
  216
  0

  В ужасно състояние е "дарената" от председателя на общинските съветници в Перник Румяна Гьорева част от сграда на детско заведение. Гербаджийката бе принудена под натиска на обществото да се откаже от плановете си да превърне част от общинската ДГ "Пролет" в частно заведение. Родители обаче алармираха пернишките социалисти, че мястото е в плачевно състояние.
  Стърчащи...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"