Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

България

Млади социалисти раздадоха ваучери за култура

Дума

14. Август 2017 , брой: 157   117   0
Снимка


Ваучери за култура получиха победителите във фотоконкурса "Селфи с кауза", организиран от пернишкото Младежко обединение на БСП. "Чековете" са предназначени за книги, за посещение на театрална пиеса или за кино.
Инициативата "Селфи с кауза" започна преди две седмици, а целта бе перничани да се запознаят с европейските практики за популяризиране на културни мероприятия. Социалистите опитаха да провокират интереса към възможностите за култура и изкуство в Перник. Навръх Международния ден на младежта членовете на МО запознаха съгражданите си с Европейския младежки план, разработен и предложен в дневния ред на ЕС от Партията на европейските социалисти. Едно от предложенията в него е и идеята за ваучери за култура, които да отиват при всеки млад човек, завършващ средно образование.

 

 

 

България

  • Зам.-министри и началници на кабинети вече ще вземат почти двойно повече
    19. Октомври 2017 205
    20
    0

    Бойко Борисов вдигна драстично заплатите на най-доверените висши политически чиновници в изпълнителната власт - началниците на политическите кабинети. Рязко ще се облагодетелстват и всички зам.-министри. Те вече ще получават месечно по около 3500 лв., или с около 2000 лв. повече. Това стана с решение на Министерския съвет, прокарано тихомълком вчера. В официалното съобщение на правителствената...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"