Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Август 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

НЗОК очаква 134 млн. лв. недостиг за лекарства

Аида Паникян

14. Август 2017 , брой: 157   123   0Очакваният от касата дефицит за лекарства към 31 декември 2017 г. е 134 млн. лв., става ясно от стенограмата от последното заседание на Надзорния съвет на касата. Това е в случай, че не бъдат взети пари от резерва.
Освен това през първото тримесечие са събрани 29 млн. лв. отстъпки от фирмите, става ясно от думите на подуправителя на НЗОК д-р Димитър Петров по време на заседанието. Неговите прогнози са, че до края на годината касата ще събере поне 90 млн. лв. от отстъпки.
Д-р Иван Кокалов, представител на КНСБ в надзора, предлага да се изготви концепция върху политиката за лекарствата и да се проведат консултации с МЗ, защото, по думите му, "иначе след време ще кажем, че 50% от бюджета на касата отива за лекарства".
Справка от публикуваните на сайта на НЗОК данни сочи, че за първото тримесечие са изразходвани над 198,3 млн. лв. за лекарства, докато за същия период на 2016 г. са били малко над 167,8 млн. лв.

 
 

 

 

България

 • Общинарката от ГЕРБ си прибра дори парапета от стълбището и заряза мръсотия и останки от тръби
  24. Август 2017 165
  216
  0

  В ужасно състояние е "дарената" от председателя на общинските съветници в Перник Румяна Гьорева част от сграда на детско заведение. Гербаджийката бе принудена под натиска на обществото да се откаже от плановете си да превърне част от общинската ДГ "Пролет" в частно заведение. Родители обаче алармираха пернишките социалисти, че мястото е в плачевно състояние.
  Стърчащи...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"