Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Август 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Борисов, издишаш...

Валентин Георгиев

14. Август 2017 , брой: 157   933   0"Представете си какво щяхме да направим за Варна с 1 млрд. лв., които бяха дадени за "Цанков камък" - за един плувен басейн". Тази измъчена опорка роди мозъкът на Борисов за пред журналисти в морската ни столица през уикенда. И понеже е спец по цифрите и изчисленията, заключи, че съоръжението щяло да се изплати за 3000 години, щото не работело. Напънът да уязви за кой ли път опонентите си в опит да потуши неспирните скандали на собственото си управление обаче нещо издиша. Защото същият този "Цанков камък", който бе стартиран като проект при Тройната коалиция, бе гордо открит от ножицата на самия Борисов през първия му мандат. А сега той "ни лук ял, ни лук мирисал"... Явно кара само на суджуци!
Но и това не е най-важното в случая, този филм се изтърка. Заканата да даде проекта на прокурор заради възникнали дефекти е отчаян опит да отклони вниманието, като поизтупа поопразнената торба с оправдания за "поразиите на предишните". Нищо, че НЕК излезе с официална позиция по случая - че няма спукана стена, а скъсана геомембрана, което е нормално състояние от експлоатацията, и че се прави планов оглед, защото този язовир е изкарал 7 години без ремонти.
Ако не беше "Цанков камък", щеше да е "Белене", КТБ или нещо друго, към което обаче ГЕРБ и персонално Борисов по правило нямат никакво отношение. Априори, това са далавери, на каквито са способни само бившите, не и настоящите управници. Няма обаче и дума да чуете за гръмовния провал по санирането, където потънаха 2 милиарда, а облицовките на "безплатното" занимание падат една след друга. Или за дупките и ремонтите на дупките по прехвалените му магистрали и шосета - резултат от спечелени обществени поръчки на близки до властта фирми, които лапкат безконтролно пари като невидели. За милиардните заеми да не говорим - май им се изгуби нишката. А колко от тези "грандиозни" проекти на ГЕРБ рухват за година-две? И за колко години ще бъдат изплатени, ако въобще е възможно да се сметне?

 

 

Коментари

  • 18. Август 2017 161
    238
    0

    Тази година полупроводници, догодина цели - горе-долу така прозвуча поредната порция лакардии, които избълва Бойко Борисов вчера при инспектирането на газовия участък Лозенец-Недялско край стралджанското с. Недялско. И се размечта, както само той си знае: "Доволен съм, че догодина по това време ще имаме към газовия хъб газови връзки и в двете посоки."  
    Догодина, по...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"