Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Август 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Икономика

Събарят софийската фабрика на "Булгартабак“

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   129   0Софийската цигарена фабрика „София–БТ“, която е под контрола на ДПС депутата Делян Пеевски, вече се разрушава, предаде banker.bg. На терена на „София–БТ“ вече е разположена тежка техника, а от табелата към строителния обект става ясно, че процедурата е за "събаряне и премахване на съществуващи сгради“. Разрешението е издадено преди броени дни – на 7 август, а два дни по-късно е започнала и същинската работа по разрушаването.
Възложител е дружеството "Сф-БТ“. Това е наскоро създадено дружество, в което в началото на годината бяха апортирани имоти за 61 млн. лв. Първоначално то беше еднолична собственост „Булгартабак холдинг“, но от 9 август вече е на Bulgartabac Trade Fze от Обединените арабски емирства, според информация на "Студия Трансмедия".
През седмицата "Булгартабак холдинг" АД продаде всички притежавани от него акции от капитала на "София БТ" АД и "Плевен-БТ" ЕАД на друго свое дъщерно дружество - "Благоевград-БТ" АД.

 

 

Икономика

  • Виктор Серов: Решението на КФН е неаргументирано, незаконосъобразно, незаслужено и несправедливо
    24. Август 2017 165
    87
    0

    Застрахователната компания "Надежда", чиито лиценз бе спрян за 6 месеца, обжалва в съда решението на Комисията за финансов надзор (КФН), тъй като то е неаргументирано, обяви вчера председателят на Съвета на директорите на компанията Валентин Серов, цитиран от БНР. По-късно вчера на пресконференция на въпроса дали може да се обърне към...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"