Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Икономика

Събарят софийската фабрика на "Булгартабак“

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   162   0Софийската цигарена фабрика „София–БТ“, която е под контрола на ДПС депутата Делян Пеевски, вече се разрушава, предаде banker.bg. На терена на „София–БТ“ вече е разположена тежка техника, а от табелата към строителния обект става ясно, че процедурата е за "събаряне и премахване на съществуващи сгради“. Разрешението е издадено преди броени дни – на 7 август, а два дни по-късно е започнала и същинската работа по разрушаването.
Възложител е дружеството "Сф-БТ“. Това е наскоро създадено дружество, в което в началото на годината бяха апортирани имоти за 61 млн. лв. Първоначално то беше еднолична собственост „Булгартабак холдинг“, но от 9 август вече е на Bulgartabac Trade Fze от Обединените арабски емирства, според информация на "Студия Трансмедия".
През седмицата "Булгартабак холдинг" АД продаде всички притежавани от него акции от капитала на "София БТ" АД и "Плевен-БТ" ЕАД на друго свое дъщерно дружество - "Благоевград-БТ" АД.

 

 

Икономика

  • Депутатите ограничиха правомощията на частните съдебни изпълнители, няма да има 10-годишна абсолютна давност на дълговете
    19. Октомври 2017 205
    21
    0

    Народните представители приеха вчера на второ четене промени в Гражданския процесуален кодекс (ГПК). Те бяха дебатирани и гласувани в рамките на две пленарни заседания. След направените промени гражданите вече няма да могат да бъдат съдени за дългове, без да знаят. Невъзможността ответник по дело да бъде намерен на посочения адрес ще се констатира...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"