Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Август 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Икономика

Засякоха над 20 тона нелегално свинско на ГКПП-Русе

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   97   0Нелегален внос в страната на над 20 тона свинско месо бе предотвратен от служителите на ГДБОП. По първоначални данни на 6 август контрабандната стока е била внесена в страната през ГКПП-Русе. Транспортното средство с месото, управлявано от 32-годишен македонски гражданин, е пломбирано с цел извършване на последващи контролни действия на заявеното от търговското дружество място за разтоварване на месото - складова база в софийското село Подгумер. В хода на контролните действия били изпратени данъчни инспектори в село Подгумер. Там се явили двама мъже, които представили фалшиво пълномощно на данъчните инспектори.
В резултат на получена информация в Междуведомствения координационен център на ГДБОП и изпратените под контрола му служители на Икономическа полиция и експерти от Българската агенция за безопасност на храните била наложена забрана за разпространението на свинското месо.
Двамата мъже в с. Подгумер са задържани с полицейска мярка за 24 часа в столичното Второ РПУ. По случая е образувано досъдебно производство.
 

 

 

Икономика

  • Виктор Серов: Решението на КФН е неаргументирано, незаконосъобразно, незаслужено и несправедливо
    24. Август 2017 165
    87
    0

    Застрахователната компания "Надежда", чиито лиценз бе спрян за 6 месеца, обжалва в съда решението на Комисията за финансов надзор (КФН), тъй като то е неаргументирано, обяви вчера председателят на Съвета на директорите на компанията Валентин Серов, цитиран от БНР. По-късно вчера на пресконференция на въпроса дали може да се обърне към...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"