Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Икономика

Засякоха над 20 тона нелегално свинско на ГКПП-Русе

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   126   0Нелегален внос в страната на над 20 тона свинско месо бе предотвратен от служителите на ГДБОП. По първоначални данни на 6 август контрабандната стока е била внесена в страната през ГКПП-Русе. Транспортното средство с месото, управлявано от 32-годишен македонски гражданин, е пломбирано с цел извършване на последващи контролни действия на заявеното от търговското дружество място за разтоварване на месото - складова база в софийското село Подгумер. В хода на контролните действия били изпратени данъчни инспектори в село Подгумер. Там се явили двама мъже, които представили фалшиво пълномощно на данъчните инспектори.
В резултат на получена информация в Междуведомствения координационен център на ГДБОП и изпратените под контрола му служители на Икономическа полиция и експерти от Българската агенция за безопасност на храните била наложена забрана за разпространението на свинското месо.
Двамата мъже в с. Подгумер са задържани с полицейска мярка за 24 часа в столичното Второ РПУ. По случая е образувано досъдебно производство.
 

 

 

Икономика

  • Депутатите ограничиха правомощията на частните съдебни изпълнители, няма да има 10-годишна абсолютна давност на дълговете
    19. Октомври 2017 205
    23
    0

    Народните представители приеха вчера на второ четене промени в Гражданския процесуален кодекс (ГПК). Те бяха дебатирани и гласувани в рамките на две пленарни заседания. След направените промени гражданите вече няма да могат да бъдат съдени за дългове, без да знаят. Невъзможността ответник по дело да бъде намерен на посочения адрес ще се констатира...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"