Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Общество

Разследване

"Свидетел 01" разкрива схемата

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   182   0Основен свидетел на държавното обвинение в хода на разследването е лице с идентификационен номер 01. Именно този свидетел описал схемата, прилагана от бившия кмет на Ботевград за закупуване на общински имоти.
Неизвестното лице твърди, че след като Георгиев си избере имот, който желае да закупи, се насочва към човек от своя приятелски кръг. Имотът - общинска собственост, се обявява за продажба чрез търг с тайно наддаване, на който се явява подставено лице, което бива определено за купувач на имота. Георгиев му предоставя паричните средства, които да внесе в общината за купуването на имота. След внасянето на сумата следва сключване на договор за продажба. Известно време след продажбата собствеността се прехвърля на Деспина Георгиева. При тази сделка средства реално не са изплащани - преминавала единствено собствеността върху член от семейството на Георги Георгиев. Цената на втората сделка обикновена е в пъти по-ниска от тази, на която имотът е закупен от общината.
Свидетел 01 посочва още, че лично Георги Георгиев предоставял в брой сумата, необходима на подставеното лице да закупи имота, като документи, удостоверяващи тези обстоятелства, не са били изготвяни. Свидетелят твърди, че схемата е приложена и спрямо него.

 

 

Общество

 • Интервю
  Бедният език е равен на бедна мисъл, а ни трябват богато мислещи хора, които да ни управляват, убеден е езиковедът
  17. Октомври 2017 203
  283
  0

  Владислав Миланов е преподавател по езикова култура и по история на новобългарския книжовен език в СУ "Св. Климент Охридски". Директор е на Центъра за анализ на политическата и журналистическата реч. Автор е на книгите "Езикови портрети на български политици. Част първа." и "Езикови портрети на български политици и...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"