Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Август 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Общество

Разследване

Георги Георгиев:

Досега не съм уличен в никакво престъпление

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   94   0Още преди да излезе прокурорското постановление за разпродадените общински имоти, Георги Георгиев самодоволно се похвали, че няма провинения пред закона. Досега никой не ме е уличил в някакво престъпление, твърди той. Отрича да е продавал имоти на занижени цени. "Оставили сме общински имоти за над 20 млн. лв. Те до момента нищо не са продали, нищо не вкарват в хазната", атакува той новото ръководство на Ботевград.
Според Георгиев през мандата му общинските имоти са продавани "най-скъпо". Не сме продавали, защото на всяка цена трябва да го продадем, имахме политика - продавахме всичко, което не е необходимо на общината, за да харчи тя за нейната издръжка, оправдава се Георгиев.
"Убедих премиера цар Симеон да ни върне бившето поделение, което беше разформировано, бяха около 202 дка, направихме 72 УПИ-та. Всички са вече купени, оттам получихме много милиони. И ги реинвестираме в градини, училища, улици... отново създаване на общинска инфраструктура", настоява Георгиев, без да споменава, че част от земите "случайно" попадат или у съпругата му, или у дъщеря му, или у сина му - бившия депутат от ГЕРБ Даниел Георгиев. Твърди, че са продавани само ливади, ниви и незастроени имоти, освен два магазина. Не сме продавали сграден фонд, преди нас продадоха всички магазини и заводи, застрахова се кметът.

 

 

Общество

 • Интервю
  Случващото се в зелената площ е самоуправство, ще стигнем и до главния прокурор, казва общинският съветник от БСП
  18. Август 2017 161
  116
  0

  Николай Николов е роден на 25 април 1987 г. в София. Завършил е бакалавърска степен по "Финанси" във ВУЗФ и е магистър по "Управление на човешките ресурси" от УНСС. Завършил е Българското училище за политика "Димитър Паница". Работил е като статистик-аналитик в социологическа агенция. От 2015 г. е общински съветник от "БСП Лява България" в СОС. Член...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"