Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Свят

Юнкер пръснал 26 хил. евро за луксозен полет до Рим

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   221   0През февруари председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер е пръснал над 26 000 евро за полет с частен самолет от Брюксел до Рим. Това разкри  телевизия Скай нюз, позовавайки се на документи, публикувани на сайта на неправителствената организация Аксес Инфо.
Телевизионният канал изтъква, че ръководителят на Еврокомисията и деветима негови подчинени са похарчили за двучасовия си полет точно 26 351 евро. Те са пътували към Рим за среща между Юнкер и президента на Италия Серджо Матарела, който тогава заемаше поста и на министър-председателя Матео Ренци.
Според правилника европейските чиновници могат да летят на частни самолети само ако никой от авиопревозвачите няма възможност да ги обслужи. Затова и официалният представител на Европейската комисия Мина Андреева побърза да коментира, че "по това време не е имало търговски полети на разположение, които да отговарят на графика на председателя на Европейската комисия". Всекидневно между Рим и Брюксел има над 8 полета.
Освен това стана ясно, че общите разходи на еврокомисарите за транспорт и хотели от януари и февруари 2016 г. са били почти 500 хил. евро. Информацията беше разкрита от испанската организация за защита правата на човека Аксес инфо.

 

 

 

Свят

 • "Иновативни бариери" са част от предложенията на Брюксел
  18. Октомври 2017 204
  66
  0

  Европейската комисия смята, че градовете и общините трябва да вземат спешни мерки, за да се предпазят от терористични атаки, съобщава германското издание "Ди Велт". За целта евробюрократите предлагат "План за действие за подобряване на защитата на обществените пространства", който трябва да бъде реализиран в следващите 16 месеца.
  Една от най-важните мерки са "...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"