Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Август 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Свят

ДСБ съди шефа на полицията на Босилеград

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   182   0Демократичният съюз на българите "Босилеград" (ДСБ) повдигна наказателно обвинение пред Основната прокуратура във Владичин Хан срещу началника на полицейското управление в Босилеград Новица Стоянов за незаконно отнемане на паметната плоча с имената на жертвите от Босилеградския погром от 15.05.1917 година - тогава в Босилеград и околните села са опожарени, избити са 32 мирни жители, изгорени живи две деца и са нанесени големи материални щети.
Това съобщи председателят на ДСБ Драголюб Иванчов.
Според ДСБ става дума за злоупотреба със служебно положение и несъвестна работа в името на постигане на политическа цел - унищожаване на историческата памет на българското малцинство в Сърбия и предотвратяване на процеса за историческо помирение между българския и сръбския народ.

 

 

Свят

  • Оръжейните пратки най-често отиват в Саудитска Арабия, разкриват "Анонимните"
    24. Август 2017 165
    100
    0

    Само през месеците май и юни от Сърбия е продадено оръжие на Саудитска Арабия с помощта на 15 самолетни полета. Продаденото оръжие е 1700 тона, включващо боеприпаси и различни оръдия. Всички пратки са били описани като "дипломатическа поща". Това се казва в документация на международната хакерска група "Анонимните", която е предоставена на белградското издание "Блиц...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"