Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Свят

ДСБ съди шефа на полицията на Босилеград

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   238   0Демократичният съюз на българите "Босилеград" (ДСБ) повдигна наказателно обвинение пред Основната прокуратура във Владичин Хан срещу началника на полицейското управление в Босилеград Новица Стоянов за незаконно отнемане на паметната плоча с имената на жертвите от Босилеградския погром от 15.05.1917 година - тогава в Босилеград и околните села са опожарени, избити са 32 мирни жители, изгорени живи две деца и са нанесени големи материални щети.
Това съобщи председателят на ДСБ Драголюб Иванчов.
Според ДСБ става дума за злоупотреба със служебно положение и несъвестна работа в името на постигане на политическа цел - унищожаване на историческата памет на българското малцинство в Сърбия и предотвратяване на процеса за историческо помирение между българския и сръбския народ.

 

 

Свят

 • "Иновативни бариери" са част от предложенията на Брюксел
  18. Октомври 2017 204
  66
  0

  Европейската комисия смята, че градовете и общините трябва да вземат спешни мерки, за да се предпазят от терористични атаки, съобщава германското издание "Ди Велт". За целта евробюрократите предлагат "План за действие за подобряване на защитата на обществените пространства", който трябва да бъде реализиран в следващите 16 месеца.
  Една от най-важните мерки са "...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"