Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Август 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Пегас

Предстоящо

Петата Нощ на театрите с двойно издание

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   204   0По случай своята пета година в България европейската инициатива Нощ на театрите ще има двойно издание - на 4 и 5 ноември. Очакват се двойно повече събития, както и над 1200 творци от различни театрални стилове да станат част от Нощта и да представят своите продукции в над 60 места (театрални зали, галерии, кина, клубове) в 15 града. Няма да липсват и съдържания, продуцирани специално за Нощта, сред които са и превърналите се в традиция - проект "Нощни персонажи" и дискусия "И утре ще има Театър".
Посланици на петата Нощ на театрите станаха актьорите Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Иван Бърнев, Деян Донков, Дарин Ангелов, Ованес Торосян, Деян Ангелов, Силвия Петкова, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Луиза Григорова, Весела Бабинова и световноизвестният български диригент Максим Ешкенази (всичко за тях е в специалната секция в сайта http://theatresnight.org/ambassadors) Всички те  участват и в специалната фотосесия "Нощни персонажи", която тази година е поверена на един от българските топ фотографи - Диляна Флорентин.

Владимир Пенев

 

 

 

Пегас

  • От редактора
    18. Август 2017 161
    276
    0

    В България през последните години се наложи просташкият език, масово използван от така наречения политически, икономически и "културен" елит. Виновни за това са и голяма част от медиите, които заливат зрителите и читателите си с простащина, цинизъм и арогантност. Кои са героите на новото време? Кои са моделите за подражание на подрастващите? Мутри с речников запас от около 200 думи,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"