Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Август 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Пегас

Арт

Конкурс за нови проекти с фокус френската култура

Дума

11. Август 2017 , брой: 156   205   0Конкурсът по проект "Капана - квартал на творческите индустрии" e организиран от фондация "Пловдив 2019" в партньорство с Френския културен институт - България.
Поканата е насочена към културни организации, куратори и артисти за финансиране на събития и намеси в градска среда в квартал "Капана", които да се реализират в периода от ноември 2017 г. до май 2018 г. Фокусът е върху френската култура, като това включва както директно участие на френски артисти и партньори, така и свързване на идейно и концептуално ниво. Възможностите за организиране на събития покриват пълния спектър от инсталации, скулптури, функционален и декоративен дизайн в градска среда до пърформанси, изложби, танц, театър, музика, литература, кино, градско градинарство и гастрономия на открито или закрито. Общият бюджет на поканата е 35 000 лв., като не се определя минимална или максимална субсидия за проект, за да се даде възможност на участниците да представят своите идеи и концепции възможно най-реалистично. Крайният срок за кандидатстване е 29 септември 2017 г. Насоките и документите за кандидатстване, на български и на английски, са достъпни на официалната страница на фондацията: www.plovdiv2019.eu, също и на страницата на проекта: www.visitkapana.bg и на партньорите от Френския институт в България - http://institutfrancais.bg/.

За всички желаещи да кандидатстват "Пловдив 2019" организира през август и септември информационни срещи, в които ще участват и представители на журито.

 

 

 

Пегас

  • От редактора
    18. Август 2017 161
    276
    0

    В България през последните години се наложи просташкият език, масово използван от така наречения политически, икономически и "културен" елит. Виновни за това са и голяма част от медиите, които заливат зрителите и читателите си с простащина, цинизъм и арогантност. Кои са героите на новото време? Кои са моделите за подражание на подрастващите? Мутри с речников запас от около 200 думи,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"