20 Април 2024събота16:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Нов фестивал събира меломани в Ловеч

"Морчийба" в оригинален състав и "Суийт лайф сосайъти" откриват събитието на 2 септември

/ брой: 156

автор:Дума

visibility 22

След като обявиха официалното си завръщане и са на турне в оригинален състав, любимите и на българската публика британци "Морчийба" ще стъпят в Ловеч на 2 септември за откриването на най-новия музикален фестивал у нас Love CHange Music Festival. Събитието ще се състои на 2 и 3 септември в Парк на бившата казарма. Другият хедлайнер на вечерта ще са веселяците от Торино "Суийт лайф сосайъти", които ще гостуват в България за първи път. Съвсем скоро ще бъдат обявени имената на още няколко международни банди, които ще се включат в програмата на втория ден. Заедно с тях ще станат ясни и участниците от българска страна. Първото издание на феста ще предложи на гостите си прекрасна музика и незабравими преживявания. Освен вечерните концерти, организаторите от община Ловеч подготвят разнообразни и атрактивни забавления по време на уикенд фестивала. Преди началото на концертите в 18 ч. през деня ще бъдат организирани различни уъркшопове, йога класове, танци, занимателни работилници за деца и други активности, които ще доставят приятни емоции за гостите на фестивала, информира Радост Пенева, пиар експерт.
След началото на новия си проект "Skye&Ross" създателите на "Морчийба" Скай Едуардс и Рос Годфри обявиха официалното завръщане на бандата. Един от най-разпознаваемите женски гласове на планетата - този на Скай, и омагьосващите китарни рифове на Рос ще поведат българската публика на вълнуващо музикално пътешествие - неподправен органичен микс от трип-хоп, ритъм-енд-блус, даунтемпо и соул. Новият албум на британците е озаглавен с техните малки имена "Skye&Ross" и съчетава както нежния звук на "Морчийба", с който вече няколко десетилетия бандата очарова публиката в цял свят, така и самостоятелните артистични търсения на двамата музиканти. Албумът е резултат както от решението на продуцента на групата Пол Годфри да остане встрани от музикалната сцена, така и от желанието на Скай и Рос за нови музикални експерименти, като по този начин те отварят път за ново трип-хоп приключение, което ще чуем и на българска сцена. По време на фестивала ще звучат и най-големите хитове на "Морчийба" "Rome Wasn't Built in a Day", "Blood Like Lemonade", "The Sea", "Blindfold", както и много други.
Зад проекта "Суийт лайф сосайъти" стоят двама италианци - Габриеле Конкас и Матео Марини. Музиката им е динамична, допълвана от контрабас и духови инструменти - тромпет, саксофон, кларинет, както и от два изключителни вокала - Естел Луз (бийтове в "Dot Vibes" and "The Dreamers") и оперната певица Маргерита Сетимо. През ноември 2016 г. излезе последният им албум - "Resense", парчета от който българската публика ще чуе на живо в Ловеч.
Билетите за фестивала се продават в мрежата на Eventim.bg и партньорските им каси в цялата страна, в Билетния център на НДК, билетната каса на "Арена Армеец", "Техномаркет", бензиностанции ОМВ, Български пощи и други. Пропускът за първия ден е 30 лв. (в деня на събитието - 35 лв.; за втория ден е 25 лв.) в деня на събитието - 30 лв. Групов билет за двата дни е 40 лв. (в деня на събитието - 45 лв.)

 
 "Морчийба"                                                           "Суийт лайф сосайъти"

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ