19 Април 2024петък16:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Роботи превземат летище в Корея

Част от машините са оборудвани с платформа за разпознаване на глас и разбират четири езика

/ брой: 154

автор:Дума

visibility 14

Редица роботизирани летищни пътеводители, както и роботи за почистване на зали са пуснати в експлоатация на международното летище Инчон в Южна Корея. Страната се готви за най-голямото спортно събитие в историята си (ХХIII зимни олимпийски игри в Пьонгчан от 9 до 25 февруари 2018), затова се фокусира върху подобряване на условията на възлови сгради.
Едните роботи ще обикалят летището, предоставяйки информация и помощ на посетителите. А други ще са винаги на правилното място, за да поддържат всичко безупречно чисто.
Оборудван с платформа за разпознаване на глас от LG, роботът за услуги разбира четири най-популярни езика - корейски, английски, китайски и японски, на които се говори на терминалите. Освен това машината се свързва директно с централния сървър на летището, за да предостави информация не само относно полетите, а и за местоположението на ресторанти, магазини и други обекти. С бързо сканиране на билета роботът за обслужване може да придружава закъснели или изгубили се пътници до точното място на заминаване.
Роботът за почистване пък използва мощните функции за почистване на LG HOM-BOT, автоматичната навигация и възможностите за избягване на обекти, прилагайки всичко това по перфектен начин на обществени места. Този робот открива областите, които изискват често почистване, съхранява ги в базата данни и изчислява най-ефективните маршрути, за да стигне до тях.
Въпреки че машините официално влязоха в употреба от 21 юли, тяхното присъствие е познато на честите пътници от февруари т.г., когато започнаха бета тестове на летището Инчон. Пробният период през изминалите пет месеца даде възможност на инженерите по перфектен начин да настроят роботите, подобрявайки ефективността им въз основа на резултатите в разнообразни ситуации и получените данни, събрани по време на бета теста.
С изпращането на тези устройства на едно от най-големите и натоварени летища в света, LG предоставя своите услуги директно на около 57 млн. пътници, преминаващи през летището всяка година. Така компанията демонстрира инициативата си да развива и разширява търговския си бизнес с роботи като бъдещ двигател за растеж и развитие на бранда в тази област. В момента той е разделен на два сектора: прахосмукачка за домашна употреба и услуги в обществени зони като летища, хотели и банки за комерсиални цели.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ