18 Април 2024четвъртък17:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Като в кръчмата в Банкя

/ брой: 153

автор:Таня Джаджева

visibility 2644

Предлагам заедно да намерим решение.
Намерихме решение.
Ще поканя Юнкер да му покажа на място, че природата си е плодородна. Еврокомисарят по екология ще чете сега досието на Калиакра.
Спасихме перките и голфа.
Да дадем тон за единност, всички сме българи и в края на краищата е хубаво да седнем и да го решим заедно въпроса. (Ама въпросът е от над 10 години. Вие не питайте кой е бил премиер през осем от тях...)
Станишев е виновен. Зелените са виновни. Герджиков е виновен. Кметовете са виновни. (Цонко е невинен.)
Спасихме перките и голфа.

Санкции ще има, ама защо да им плащаме? Няма начин да не плащаме, ама заповедта ще я отменим. Щото протестирате. Ето така се овъртолиха в абсурдни обяснения и Бойко Борисов, и Нено Димов, и цялата присъдружна кохорта, в опит да отместят колкото е възможно по-далеч от собствените си телеса цъкащата бомба "Калиакра".
Блъскай декларативни обещания, коткай публиката с безсмислени тъпизми като "люпят се яйцата на грабливи птици, ама ние ги хвърляме в морето, да ги изядат рибите по възможност".
Гледай репортерките лошо, че неприятните въпроси дори и да не си помислят да излизат от устите им. Важното е пиарът да се справя, да "управлява щетите и да компенсира имиджовите загуби". Затова пиарът е направо безскрупулен, но пък и не особено интелигентен.
Защото всички "опорни точки", вкарани в главите на Борисов и на Димов, които те с променлив успех рецитират, биха издишали веднага при един много елементарен въпрос. Когато една държава членка на ЕС е осъдена от Съда на ЕС дефинитивно и окончателно, какво трябва да направи тази държава? Да си изпълнява санкциите.
От приказките на Борисов и Димов обаче излиза, че те ще се опитват "да се разбират" с някого. С кого бе, братче? Със съда в Люксембург? Ще им звъннете по жисиема и ще им кажете: "Слушай кво, чш!" С каква цел ще го разкарвате Юнкер из каварненските степи - да каже той на съда в Люксембург "Слушай кво, чш!" Това да не ти е кръчмата в Банкя...
 "Със сигурност ще се наложи да се плаща и да се компенсира", изпусна му се на Борисов на неделната среща във Варна. Ето тук е заровено кучето, уважаеми сънародници. На него и през ум не му минава да започне да изпълнява присъдата на съда в Люксембург - т.е. да издаде заповеди да започне събарянето на шестте вятърни парка и да се възстанови в автентичния вид теренът на голфигрището, заради които държавата е осъдена. За да не плаща. На него в главата му щракат само варианти как да изманеврира, за да угоди на всички, за да оцелее.
Пък то и никой не го пита какви ги приказва през 2011 г., когато със самодоволна усмивка ряза лентата на същото това голфигрище - че било най-красивото в света, че сега такива работни места ще се открият, че на талази с чартъри ще заприиждат голфъри и заради тях и летището в Балчик веднага отива на концесия, и пътят до Румъния аха и ще стане четирилентов... Ти тогава, през 2011 година, не знаеше ли, министър-председателю, и тогава, че съдят държавата ти баш за това игрище? А?
За перките хич и да не поменуваме. Там родословното дърво на собствениците е така оплетено, че куче влачи, диря няма... От бивши червени партайгеносета през варненски Дънки към преметнати организатори на прословутите рокфестивали на Кметъла (който, да не забравяме, в сегашната пиарска акция на властта е много важно да не бъде фиксиран особено на прицел, все едно не е бил 12 години кмет на Каварна и не е преобразувал земи и не е издавал разрешения за ветропаркове като замаян) и разнообразни офшорки, та чак до Цветелина Бориславова, американската AES и EVN...
Вие как си представяте Боци да бръкне като един истински държавник във всичкото това кълбо от преплетени свински черва... Сакън!
Затова сега ще призовава към - как беше - единение, и ще променя границите на "Натура", и ще дава милиони на еколози, белким млъкнат за малко, и на кметовете ще се чуди как да запуши устите.
Това го умее. Това е почти като в кръчмата в Банкя.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 254

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ