29 Март 2024петък16:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Изпопретрепаха се...

/ брой: 153

автор:Валентин Георгиев

visibility 134

От няколко дни насам сме свидетели на истинска война между двата основни медийни клана у нас - на Пеевски и Прокопиев. Гравитиращите около въпросните олигарси телевизии, вестници и сайтове буквално са се хванали за гушите, а поводът са последните действия на банкера Цветан Василев, който си нае американски адвокати и възнамерява да търси закрила по т.нар. закон "Магнитски". Той позволява на правителството на САЩ да налага санкции за нарушаване на човешките права и корупция. Василев се жалва, че е несправедливо обвинен за фалита на КТБ и сочи като преки виновници за това главния прокурор Сотир Цацаров и депутата Делян Пеевски. Не ще и дума, че ако там - в метрополията, откъдето дърпат конците на властта у нас, застанат зад Василев, ще избухне огромен международен скандал, свързан с България и нейните институции, затова и залозите са твърде големи. 
Излишно е да припомняме какво се случи в сагата КТБ през последните години - въпреки огромния обществен интерес никой не разбра кой, как и защо всъщност фалира банката. Основният въпрос - да се огласят имената на хората, които взеха огромни необезпечени кредити и не ги върнаха, така и не получи отговор. А това е главната причина за кражбата на века, какъвто с право е наричан казусът КТБ.  
Днес драгият читател и зрител отново е въвлечен като във водовъртеж в помийната яма от ваденето на кирливи ризи и взаимни обвинения в лобизъм, поръчкова журналистика, медийни бухалки, ченгесарщина и т.н. Обидно и под достойнството на всеки средно интелигентен човек е да участва в този пошъл спектакъл. Защото в него невинни няма. Василев със сигурност има кривици в управлението на КТБ и нейните ресурси, вкл. и за отклонение на средства за частни "нужди". Логично е адвокатите му да го защитават с всички възможни прийоми - това и у нас е екстремна практика, за съжаление. Но има и много други виновни: политици, БНБ, КФН, ДАНС, прокуратурата, въобще държавното управление. Защото държавата можеше да избегне фалита по единствено възможен начин: финансиране и подпомагане с поето от нея пълно управление и контрол. Но не го направи, очевидно по предварително планиран сценарий, който продължава и сега. И който позлати някои хора за сметка на всички ни, а Видовден за тези престъпници така и не дойде. 
От цялата тази сага поне се вижда кой кой е в окаляния ни медиен пейзаж и с чия патерица го играе. А случи ли се нещо непредвидено и изненадващо, керванът от ибрикчии ще бъде разпръснат скоропостижно, те първи ще се отрекат от Биг Бос и днешното управление, както неведнъж са го правили. За да избегнат отново носенето на отговорност и да се подложат на следващите. Този филм го гледаме вече 27 години и затова си тъпчем на едно място.  

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ