20 Април 2024събота10:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ивет 19-а в света на 100 м

За мен първенството започва след 2 дни, обяви Лалова-Колио

/ брой: 153

автор:Дума

visibility 22

Ивет Лалова-Колио не намери място във финала на 100 м на световното първенство в Лондон, но афишира  големите си амбиции за 200 м. Все пак софиянката подобри личния си рекорд за годината в полуфиналите на късия спринт – 11,25 сек. 33-годишната софиянка завърши 7-а в полуфиналната си серия, като показа общо 19-и резултат.
„Това беше загрявката. Готова съм световното първенство да започне във вторник (б.а. Тогава са сериите на 200 м). Всичко е наред. Здрава съм. В един момент се притесних да не стане някоя беля, защото всеки старт си е риск. Но сега всичко е наред. Заредих двигателя (смее се)", коментира Лалова. "Готвя се именно за финал на 200 м. Дай Боже, накрая всичко е въпрос на късмет – в каква серия ще се паднеш, какъв полуфинал ще уцелиш. Надявам се да съм добре и да имаме хубави условия. Публиката е страхотна, пистата също. Всичко тук е много добре организирано. Страхотно е всичко, което пък компенсира променливите атмосферни условия”, разкри Ивет. Тя нямаше шансове да се класира между първите две атлетки в серията. Първа в нейния полуфинал завърши Мари Жозе Та Лу (Кот Д’Ивоар) с много силен резултат – 10,87 сек., пред европейската шампионка Дафне Схипърс (Хол) 10,98 сек. Третата в серията Кели Ан-Баптист (Тринидад и Тобаго) се класира с най-добър губещ резултат 11,07 сек.
Във финала Тори Боуи върна световната титла и при жените на 100 м в САЩ. Тя не беше броена за фаворит, но финишира за 10,85 сек.
Боуи изоставаше зад взелата преднина още от старта Мари-Жозе Та Лу, но в последния метър успя да се „гмурне” и пресече първа финалната линия, печелейки седма световна титла на 100 м за жени за Щатите. Последната американска шампионка беше Кармелита Джетър през 2011 г.
Та Лу заслужи сребърния медал с личен рекорд от 10,86 сек, а единствената бяла жена във финала - еврошампионката Дафне Схипърс (Хол) се пребори за бронза с 10,96 сек. Голямата фаворитка – олимпийската шампионка от Рио 2016 Илейн Томпсън (Ям), финишира едва пета с 10,98 сек. С хилядни я изпревари и Мюриел Ауре (Кот д’Ивоар).
Провалилият се в бягането на 3000 м с препятствия Митко Ценов се закани да поправи грешките си, за да бъде на по-добро ниво следващата година, но ще смени и дисциплината. Той отпадна в серите на 3000 м стипълчейз с време 8:45,21 мин.
„През цялото време се чувствах много свеж, но изглежда не съм толкова подготвен и зареден като цяло да бягам под 8:20 мин. Дори сега след самото бягане, пак съм свеж. Мисля, че като цяло това е моя вина. Тръгнах да водя, защото целта с треньора ми беше да опитам да тръгна на 2:50 мин на километър за горе-долу резултат около 8:25 мин. Но като ме задминаха, не се усетих свеж, за да тръгна с групата. Мога да поддържам темпото, но нямам силата да вдигна за финален спринт. Уча се от грешките и се надявам да ставам по-добре. Бягам по-слабо, откакто бях младша възраст. За следващата година ще сменим изцяло – ще бягам 1500 м. Ще разчитам малко повече на скорост. Може и да пусна един старт на стипъла, но специално ще се готвя на 1500 м и за зима, и за лято.”
Белгийката със сенегалски корени Нафисату Тиам спечели първата си световна титла на седмобой, след като през 2016 г. стана и олипийска шампионка. Тя нямаше сериозна конкуренция и това й попречи да надмине границата от 7000 т., но триумфира с 6784 т.



Ивет Лалова води пред Мари Жозе Та Лу в полуфинала на 100 м,
но спринтьорката от Кот Д`Ивоар спечели серията,
а българката остана едва седма, макар и с личен рекорд за сезона.


Снимки lap

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ