19 Април 2024петък21:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Простотия до шия

/ брой: 152

автор:Валентин Георгиев

visibility 67

"Шок, тази снимка на Радев взриви мрежата", "Снимка на Радев бос и по потник стана хит в нета", "Това ли е президентът? Бос като селски тираджия"... Ето ви малка част от заглавията в българските медии, които буквално превъртяха от самонавиване след една нищо и никаква снимка. Обикновена, човешка снимка на Румен Радев и съпругата му заедно с хлапетата Лили И Митко от с. Вълчан дол. Историята на тези две деца, разбира се, остана в дълбока сянка. Малцина разбраха, че имат болни родители, за които се грижат, а семейството им преживява със 130 лв. на месец... Много по-важно е, че Радев се снимал бос. И, аууу, с космати крака, представете си! Интересно, дали ако бяха епилирани в тон с тънката им чувствителност, повечето възмутени критици щяха да бъдат по-снизходителни!
Да се прави политика от тази потресаваща простотия може да е мехлем за нечии низши душици, но еуфорията, с която медии и социални мрежи влизат в тона, е наистина налудничава. С още по-натрупващата се простотия при следващия "удар": щракнали Радеви и в кварталния магазин в Бояна. Ау, сензация! Сякаш те не са хора и нямат право на личен живот и пространство. А същите тези "морални" апологети доскоро замечтано разправяха как премиерите от Скандинавието ходят по магазини, на кино, или се возят в метрото. Сега, когато и ние имаме нормален президент, се навъдиха парвенюта, които злобно псуват и ругаят, че не пасвало това на "държавен глава". А пък съпругата му имала наглостта да се хване на хоро в Стара Загора!
Простотията в медиите в последните дни се обогати и със снимка на Путин, който гол до кръста лови риба в Сибир. Бедна ви е фантазията до какви невиждани висини може да стигне пещерната русофобия. Едва ли за риба с ходи с костюм и вратовръзка. "Ударите" с плюнка в медии и интернет освен простотия са жалък опит да се принизяват държавници, чийто авторитет е ненакърним.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ