18 Април 2024четвъртък23:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Баскетболистите с 2 от 2, гонят 4 от 4

/ брой: 152

автор:Дума

visibility 9

Българският национален отбор по баскетбол записа втора победа в предквалификациите за Световното първенство в Китай 2019. В "Арена Ботевград" „лъвовете“ се наложиха със 78:68 над Беларус, но на моменти преднината им стигаше близо 30 т. На 12 август нашите посрещат Португалия, която разбиха при гостуването си с 82:71.
а на 16 август връщат визитата на Беларус.
Павел Маринов бе най-резултатен с 22 т. за успеха, Александър Везенков добави 15, като овладя и 15 борби, Александър Янев и Дий Бост завършиха с по 11 т. За гостите Виталий Лютич реализира 19.
„Можем да вземем и четири победи в тази група. Зависи много от това как ще играем. Смятам, че е постижимо, но гледаме мач по мач. Първо имаме почивка ден и половина и след това имаме достатъчно време да се готвим за следващите 2 мача. Не мога да кажа, че днес ни беше най-добрия мач. За мен защитата беше най-константна, в нападение имахме доста спадове с някои елементарни грешки. Нямахме и този процент стрелба, който сме имали в последните няколко мача, но това е нормално. Бяхме в тежка ситуация. Имахме тежки пътувания през последните дни. Имахме мач в Португалия и си личеше, че нямаме тази свежест, но има и такива двубои. Успяхме да го измъкнем, макар че това може би е силна дума, защото водихме с 20 т. Важното е, че победихме след тези дълги пътувания. Сега имаме цяла седмица до следващия мач. Това е достатъчно време да се подготвим. Момчетата имат мотивация. При 4 победи са казали, че трябва после да ги водя на вечеря. Това им е достатъчна мотивация, коментира селекционерът Любомир Минчев и благодари на публиката в Ботевград за подкрепата. "Смятам, че ще победим и Португалия и няма да имаме проблем с класирането за следващата фаза. Въпросът е да останем на първото място“, каза и Павел Маринов.
„Мисля, че с тази победа дойде много по-лесно, отколкото показва крайният резултат. Просто играхме добре, може би малко напрегнато, но това е нормално. Пред нашата публика всеки иска да е полезен и затова направихме много грешки. Изпуснахме много стрелби, но накрая победихме и това е най-важното. Не ме интересува дали ще вкарам една точка или 20. Ако трябва, един мач ще се боря, друг ще подавам, трети ще седя на пейката и ще пляскам, ако не съм добър. Това е най-важното в един отбор. Това не е индивидуален спорт и всичко да зависи от един човек. Много съм радостен за моите съотборници, че показват с всеки изминат ден, че могат да играят на много високо ниво. Имаме потенциал и се надявам да продължим така“, заяви Везенков.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ