20 Април 2024събота06:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Барса пуска Неймар с клауза "анти Реал"

/ брой: 151

автор:Дума

visibility 10

Барселона ще настоява в договора за продажбата на Неймар в ПСЖ да бъде вмъкната клауза, която няма да позволи на нападателя да извърши последващ директен трансфер в Реал М. Французите ще направят 25-годишния бразилец най-скъпия и най-скъпоплатения футболист в историята, като активират освобождаващата му клауза от 222 млн. евро. Въпреки че с този трансфер касата на Барселона ще се препълни и клубът ще може да си позволи всеки топ играч в света, на „Камп Ноу” искат да запазят достойнството си пред "кръвния враг". Не е тайна, че когато Неймар премина от Сантос в Барса през 2013 г., Реал също проявяваше интерес към изгряващия талант и дори в определени периоди нещата изглеждаха, че „белия балет” ще спечели надпреварата. Паметливи пък припомниха, че Неймар пристана на Барселона на 2 август 2013 г., и само след 4 години, пак на 2 август, поиска да бъде продаден. Според „Мундо Депортиво” каталунците са готови да отбият част от 222-та млн. евро като жест на добра воля само при условие, че бъде вмъкната клаузата "анти Реал".
Ръководството на испанската Ла Лига обаче не прие освобождаващата клауза в договора на Неймар с каталунците. Отказът е мотивиран с неяснота какъв е произходът на парите. Представеният банков документ не е посочил никакви подробности в тази насока. Екипът на Неймар и ПСЖ дори са довели нотариус на срещата, който да регистрира всичко случило се в сградата на футболната централа около трансфера. Бразилецът може да се обърне с апел до ФИФА и да поиска предварително оторизиране на сделката. Това ще му позволи да дебютира с екипа на ПСЖ още при започването на сезона във Франция. Изпусналият титлата миналия сезон ПСЖ открива новия срещу новака в Лига 1 Амиен.
„Нашата жалба е готова и ще бъде подадена в УЕФА, Европейския съюз и Швейцарския съд. Ние се оплакваме от нечестна конкуренция, тъй като някои клубове получават финансови инжекции от държави и ПСЖ е точно такъв пример. Те декларират повече приходи от Реал М и Манчестър Юнайтед, което означава, че марката им е по-високо ценена, което няма как да е вярно“, обяви шефът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас пред в. „АС“.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ