29 Март 2024петък14:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Деца се състезават по влогърски умения

Основната идея на конкурса е да стимулира таланти от 6 до 16-годишна възраст да бъдат още по-креативни

/ брой: 148

автор:Дума

visibility 17

Популярният телевизионен канал Cartoon Network организира състезание по влогърски умения за деца. Конкурсът цели да стимулира таланти от 6 до 16-годишна възраст да покажат колко добри видеоблогове могат да създават. "Влогни" ще продължи до 19 септември и ще излъчи най-добър гостуващ влогър на канала. В надпреварата имат шанса да участват както начинаещи, така и всички, за които това е било досега само мечта.
Основната идея на състезанието е, че децата могат да развиват креативния си потенциал, което не само намалява рисковете онлайн, но и ги подтиква да станат активни дигитални граждани и творци на живота си. Именно затова партньор на състезанието е Центърът за безопасен интернет, чието национално представително изследване сред деца от 9 до 17 години показа, че 80% могат да създадат видеосъдържание, но в действителност едва 23 на сто от тях наистина са го правили.
Възможността детето да се изяви публично въздейства положително върху неговото емоционално и интелектуално развитие, твърдят експерти. То придобива увереност в себе си и става по-самостоятелно, което му помага да се реализира по-успешно в живота. В същото време използването на интернет за творческа изява рязко намалява и опасностите, с които децата се сблъскват онлайн.
В рамките на месец и половина състезателите ще участват в предизвикателства, които ще бъдат обявявани на официалния сайт на надпреварата vlogni.cartoonnetwork.bg. Видеоблоговете може да бъдат качвани на него или чрез YouTube URL при наличието на собствен канал. Уебсайтът ще съдържа съвети и поетапно ръководство за създаване на интересни влогове. Представените видеоклипове ще бъдат модерирани и оценявани по персонален подход, остроумие и умения, които показват децата. Те трябва да вземат участие най-малко в две предизвикателства, за да имат възможността да се класират за втория (финален) кръг. За всеки влог се изисква съгласието на родителите.
След първите 4 задачи жури ще избере тримата най-добри, които ще получат шанса да участват във видеоуъркшоп с Крис Захариев, а един от тях ще стане официален гостуващ влогър на Cartoon Network.



Посланик на "Влогни" е един от най-известните български влогъри - Крис Захариев,
който ще бъде ментор на начинаещите видеоблогъри и ще им помага със съвети как да направят канала си успешен,
как да развиват творческия си потенциал и как да избягват капаните на мрежата

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 188

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 182

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 196

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 157

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ