29 Март 2024петък09:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Марков призна за опит да излъжат УЕФА

Обявихме се за приемници на Литекс с надеждата да играем в Европа, разкри спортният директор на ЦСКА-Сф

/ брой: 146

автор:Дума

visibility 510

Спортният директор на ЦСКА-Сф Пламен Марков коментира старта на тима в първенството, както и целите на "червените" през новия сезон в предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт. "Пред УЕФА декларирахме, че сме приемници на Литекс с цел ЦСКА да участва в Лига Европа. Използвахме всички легални форми, за да има положително решение за участие в Европа. Това не се получи обаче, за което всички, които работим в клуба, и хилядите ни фенове съжаляваме. Ние сме ЦСКА, ЦСКА е на стадион "Българска армия", видяхте колко хора имаше на мача с Лудогорец, много хора ни подкрепят. Този документ е правен от юристи, не мога да коментирам детайлите, всички много пунктуално се интересуват от детайлите, защото ЦСКА е тема, която вълнува милиони фенове в България. В най-големите клубове това не се случва, в чужбина няма такива полемики, това се вътрешни неща на клуба В България желанието е тези неща да бъдат на показ, за да ни критикуват. Мисля, имаше резерви, които не се използваха, за да може ЦСКА да участва в Лига Европа. Неучастието ни в Европа ни лиши от възможността да вземем класни играчи от чужбина, при участие само в шампионата, такива играчи гледат от друга гледна точка на отбора", заяви Марков.
"За началото на шампионата оценката е негативна. Искахме съвсем различно начало, няма как като административно и спортно-техническо ръководство да бъдем доволни, то е негативно, но целта не е променена. Повече от 40 години съм в ЦСКА, имало е и периоди, когато не съм бил, но не си спомням шампионат, в който ЦСКА да не е започвал с цел шампионска титла. Рекордьори сме по шампионски титли и най-великият български клуб не може да има отстъпление в целите", допълни Марков.
"Силни контроли, слабо начало на шампионата, имало е и слаби контроли, пък силен старт на шампионата. Това са изключения, принципно трябва да има закономерност в представянето на тима. Според мен има и психологически момент, тъй като младите момчета не се притесняват в контролите, а сега в първенството задачата е да се побеждава постоянно, а това влияе на по-неопитните играчи. В момента едва ли е нужно да се правят корекции. Треньорът е този, който дава оценките на играчите. Това, което аз виждам, е, че играчите в средата на терена извършват действията си или странично или назад, а не напред, което забавя атаките ни. Треньорите работят с футболистите, треньорът е най-важният човек, той решава. При първия или втория негативен резултат веднага се повдигат теми за смяната на треньора Не виждам такива бързи смени в началото на шампионата до какво ще доведат. Собствениците решават кога трябва да се смени треньорът, прекалено рано е да се говори за подобни неща, това е мое мнение. Ние не сме постигнали победа срещу Лудогорец в 17 мача, но ще взема отношение за последния мач, тъй като без да търся причини навън, съдията повлия на крайния резултат. Имаше тенденция в част от отсъжданията. 42 фаула в голямото дерби! Това ли е футболът?", запита Марков, последният треньор, класирал националите за голямо първенство - Евро 2004 в Португалия. Той нарече спекулации евентуалните трансфери на Божидар Чорбаджийски и Антон Недялков, както и евентуално напускане на административния директор Милко Георгиев. "Всички служители, играчи и треньори си получават заплатите, както е разчетено, няма финансови проблеми. Емблемата е вече собственост на ЦСКА", заяви спортният директор на ЦСКА-СФ.



Пламен Марков и Стойчо Стоилов - водещи фигури в ЦСКА-Сф

Снимка БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 455

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 526

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 532

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ