19 Април 2024петък21:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Шоу или модел за подражание?

/ брой: 146

автор:Боян Бойчев

visibility 1781

Ако дете остане само без надзор вкъщи или навън, родителите може да бъдат глобени. Дете без придружител не може да ходи навън след 22 часа, не може да посещава дискотеки, иначе глоба. Поне така е по закон. Дали се спазва - това е друг въпрос.
Какво се предвижда обаче, когато момиче на 14 години записва клип, в който танцува полуголо, подрусва предизвикателно гърди и задни части и показва среден пръст? Няма да коментирам и лишения от смисъл текст на въпросната кандидатка за музикална слава, който тя написала, защото й било скучно. Става дума за песента на Сузанита - артистичен псевдоним на дъщерята на попфолк изпълнителя Орхан Мурад. Клипът взриви социалните мрежи и предизвика множество разнопосочни коментари. В отговор бащата защити дъщеря си с думите, че за да пробиеш в шоубизнеса у нас, трябва да си скандален, това се търсело. Самата изпълнителка, която гордо заяви пред медии, че не чете книги, явно също е доволна от резултата.
И тук се пораждат въпроси. Не е ли подтикване към педофилия този и подобните му клипове? При това със съгласието на родителите? И защо институциите се правят на разсеяни? И какво общество сме, с какви ценности, щом това се търси?
Диагнозата е: болно общество. Много болно. Защото това не е просто шоубизнес, както се опитва да ни убеди бащата на скандалната кандидатка за слава. Това е ролеви модел за подражание от подрастващите. Бил съм свидетел как ученички след училище се качват в лимузини, но не на родителите си. Разказвали са ми как чичковци с пари предлагат материални облаги срещу задоволяване на извратените си страсти.
Унищожаването на морала на едно общество, подмяната на ценностната система, липсата на идеали и в крайна сметка свеждане всичко до нагон и елементарни материални потребности е най-прекият път към гибелта и на самото общество. Историята го е доказала.
Можем просто да махнем с ръка безнадеждно. Но става дума за поколението на нашите деца. Училището днес е недостатъчно като инструмент за възпитание, а днешните родители вече са от поколението, израснало в безвремието на прехода. Затова лечението на обществото трябва да бъде държавен приоритет. Но могат да го приложат само морални хора с чиста съвест.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ