26 Април 2024петък08:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Българче сред най-добрите 8 гимнастици на земя в Дьор

/ брой: 145

автор:Дума

visibility 715

Американчето с български паспорт Дейвид Хъдълстоун се класира на финала на земя на Европейския младежки фестивал в Дьор. Хъдълстоун участва само на този уред, тъй като има разкъсан гръден мускул и това му попречи да се включи в състезанията на другите уреди и в многобоя, обясни пред БТА президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев. Дейвид получи трета оценка за изпълнението си 13,600 т., колкото още двама съперници. Финалът на земя е в петък. "Сигурен съм, че ако беше здрав и ги нямаше тези болки в коремната област, нашето момче щеше да се класира на финалите на още два уреда, а също така щеше да играе и на финала в многобоя", добави Дунев, олимпийски и  световен вицешампион на висилка от Атланта 1996 и Пуерто Рико 1996 и европейски шампион на същия удар от Копенхаген 1996. Хъдълстоун е роден в Хага на 9 август 2000 г. Баща му е американец, а майка му Гергана, бивша лекоатлетка, от Казанлък. Семейството не живее у нас, но избраха той да се състезава за България. След като Дейвид не продължи, отборът ни завърши 18-и от 28 участващи държави. Георги Иванов завърши с 42-ри резултат, а Мартин Мишев е 50-и. Двамата играха съсредоточено и изпълниха съчетанията си равномерно и без груби грешки. Днес в отборната надпревара ще се включат при момичетата Рая Ранчова, Рая Апостолова и Десислава Маслева.
Джудистът Любослав Григоров (50 кг) е с най-предно класиране досега от нашите в Гьор. Той се класира пети, след като загуби в спор за бронза срещу турския представител. Горан Козарев (55 кг) се нареди седми след две чисти победи над представителите на Андора и Латвия, но загуби от турчин, европейски шампион за 2017 г.
В бягането на 100 м Веселин Живков също се нареди седми с 10,82. Златото с 10,61 грабна Орелиен Ларю (Фр), среброто с 10,68 взе Стефан Скогхайм Киеремех (Нор), а с 10,69 с бронз се окичи Енрико Санчин (Ит).
В плуването на 50 м свободен стил Иван Алмаджиев завърши 28-и, а Павел Банчев 30-и.
В индивидуалното бягане по часовник в колоезденето Преслав Балабанов е 67-и, Йордан Петров 70-и и Гавраил Стефанов 76-и.
В тениса единствено Даниела Димитрова от TK Виа Тенис Стар спечели срещата си от I кръг, срещу Александра Виержабовска (Пол )с 6:2, 6:7, 6:1.  При юношите поставеният под №1 Антъни Генов от TK Авеню Бургас загуби с 6:7, 2:6 от Йонел (Рум). Той пропусна сетбол в първата част и я загуби с тайбрек. Васил Димитров (TK 15:40 Сф) отстъпи с 4:6, 3:6 пред поставения под №8 Крумич (Чех). При девойките Беатрис Спасова (TK Черно море Елит Вн) отстъпи с 2:6, 1:6 на Аванесян (Рус). На двойки Даниела Димитрова и Беатрис Спасова загубиха от турския тандем.



Веселин Живков финишира 7-и в бягането на 100 м с време 10,82 сек.

Снимка БОК

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ