28 Март 2024четвъртък21:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП:

Правителството взриви тристранния диалог

Социалистите призоваха кабинета да заяви съгласни ли са, че синдикатите са вредни, а работниците са търтеи

/ брой: 144

автор:Павлета Давидова

visibility 24

Правителството на Борисов взриви тристранния диалог. Тази констатация направи Корнелия Нинова след заседание на ИБ на БСП вчера. Коментарът й бе във връзка с напрежението между синдикалните и работодателските организации през последните дни.
Нинова припомни, че вицепремиерът Валери Симеонов и депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова подкрепиха работодателите за отпадането на класа за прослужено време, докато Бойко Борисов се срещна със синдикатите и зае тяхната страна по казуса. Според лидера на БСП случилото се блокира социалния диалог и работата на Тристранния съвет, където трябва да се вземат най-важните решения за икономиката, доходите на хората, по същество блокира и социалната държава. Казаха се много тежки думи между партньорите и за нас е непонятно как ще седнат на една маса и ще вземат отговорни решения, попита Нинова.
БСП определя като абсолютно неприемливо  правото на свободно сдружаване на работещите да се определя като вредно за държавата и икономиката. "Това е посегателство върху основно право на работещите хора. Това е принцип не само в България, не само по Конституция, а по цял свят. Не приемаме и определението за работещите хора като "търтеи". Миньорите от Бобов дол, които си чакат заплатите неопределено време вече и работят при нечовешки условия на труд, търтеи ли са? Или шивачките, които работят в цеховете по 18 часа, без право на почивка и отпуск и без да си получат заплатите - търтеи ли са?", разгневи се Нинова.
Лидерът на БСП изрази и недоволството си от вчерашната среща на работодателите с Бойко Борисов. Според нея оттам са излезли само мъгляви позиции. Замазват скандал, който сами си направиха, обобщи тя поведението на управляващите. "Призоваваме премиера и министрите да изразят позиция - споделят ли мнението на работодателските организации, че синдикатите са вредни, а работниците са търтеи? Какво ще правят с клас "Прослужено време"? Такива мъгляви формулировки вече не вървят. Тристранният диалог е взривен и трябва всеки да се заяви с много ясна политическа позиция", отсече Нинова.


сн. Емилия Костадинова

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ