28 Март 2024четвъртък13:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Белгийският крал" взе голямата награда от кинофестивала в Одеса

/ брой: 144

автор:Дума

visibility 31

Копродукцията между Белгия, Холандия и България "Белгийският крал" спечели най-голямата награда - Grand Prix, на приключилия Осми международен филмов фестивал в Одеса. Отличието се връчва на филма, спечелил най-много гласове на публиката. Наградите "Златен Дюк" се раздават на церемонията по закриването на филмовия празник, която се провежда в Академичния театър за опера и балет на Одеса, научи ДУМА от Светлана Дамянова от "Sofia International Film Festival".
Наградата за "Белгийският крал" беше получена от един от продуцентите - Мира Сталева, която сподели на сцената: "Искам да благодаря на публиката в Одеса! Невероятна публика, откликваща със сърце! Видях как се ражда и развива този фестивал и как той става все по-влиятелен и силен. И сега съм тук пред вас и държа в ръцете си голямата награда за филм, който направихме с много любов и смях и това, което получихме от публиката в Одеса, беше много любов и смях!" От българска страна сред присъстващите бе и Нина Николина, която направи своя блестящ кинодебют. 
На същата церемония бяха връчени награди за цялостен принос към света на киното на Изабел Юпер и Агнешка Холанд. За най-добър пълнометражен филм беше обявен "Лято 1993" на Карла Симон, а наградата за най-добър режисьор получиха авторите на "Моето щастливо семейство" - Нана Еквтимишвили и Симон Грос. Международното петчленно жури бе оглавявано от немския режисьор Кристиан Пецолд.


       
 
                       
 
   




 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 174

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 194

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ