18 Април 2024четвъртък17:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бизнесът: Синдикатите са вредни, българите са мързеливи

Работодателите се заинатиха, че клас "прослужено време" трябва да падне

/ брой: 143

автор:Дума

visibility 21

Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат, без да дават. Това заяви председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев на пресконференция с председателите на Асоциацията на индустриалния капитал в България и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. "Ставаме все по-необразовани, все по-мързеливи, с все по-малки компетентности, които пъдят инвеститорите. Сривът на инвестициите е вследствие на липсата на квалифицирана работна ръка, умения и хора, които спазват технологичната дисциплина. Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат, без да дават", продължи с констатациите Данев.
Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев пък нападна синдикатите, защото според него през последните години България се превърнала в синдикална република. Той е убеден, че там, където няма синдикати, предприятията работят и бизнесът върви. "Моята лична позиция е, че синдикатите са вредни за България. Синдикатите пречат на развитието на икономиката, на развитието на държавата и пречейки на развитието на икономиката, пречат и на развитието в социалната сфера и на всички сфери на обществения живот", продължи с разсъжденията си бизнесменът.
Работодателите настояват за премахване на минималната заплата и минималните осигурителни прагове, но не предлагат по-справедливи алтернативи. Те още веднъж обявиха, че искат да отпадне клас "прослужено време". Припомняме, че преди дни работодателските организации се срещнаха с вицепремиера Валери Симеонов, който подкрепи идеята им класът за прослужено време да отпадне и да влезе в основната работна заплата. Няколко дни по-късно Бойко Борисов увери, че отпадането на класа не стои на дневен ред, а Симеонов влезе в обяснителен режим, извини се и подчерта, че изявлението му било лично, не било съгласувано с ГЕРБ. Синдикатите са категорично против отпадането на класа, един от аргументите им е, че това ще "удари" най-сериозно доходите на бедните работещи с най-ниски възнаграждения. В момента добавката за стаж вдига заплатите с около 0,6% годишно.  



 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 254

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ