20 Април 2024събота16:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 143

автор:Дума

visibility 24

Фотоконкурс "Севлиево рок" обяви общината
Община Севлиево обяви фотоконкурс "Севлиево рок". Участие могат да вземат всички любители, които са почитатели на класическата рок музика, българските групи и магията на средновековния град-крепост "Хоталич". Всички снимки трябва да са авторски и да бъдат изпратени на имейл: sevlievo@sevlievo.bg до 25 юли 2017 г., придружени с телефон за обратна връзка и трите имена. Фотографиите, отговарящи на изискванията, ще бъдат качени на 26 юли на страницата на община Севлиево и фейсбук, където може да се гласува до полунощ на 31 юли. Авторите на трите снимки, събрали най-много харесвания, ще бъдат обявени за победители на 1 август на сайта и фейсбук страницата.


Отиде си актрисата Ванча Дойчева

Народният театър "Ив. Вазов" с прискърбие съобщава, че вчера на 75-годишна възраст ни напусна известната актриса Ванча Дойчева. Тя стъпва на сцената на Народния едва деветгодишна, а веднага, след като завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ в класа на проф. Кръстьо Мирски със Сарафовска стипендия за отличен успех през 1966 г., дебютира на първата ни сцена. Дойчева има над 250 роли в театъра, киното, телевизионния театър, радиотеатъра. Дългогодишен председател е на Съюза на артистите. Стотици са участията й в концерти, рецитали, срещи със зрители от цялата страна. Награждавана е многократно. Носителка е на Голямата награда на община Карлово на името на Васил Левски за нейната обществена дейност. По-известните й роли в театъра са: Рада Госпожина в "Под игото", и Казаларската царица в едноименната пиеса по Вазов, Грушенка в "Братя Карамазови" по Достоевски, Дездемона в "Отело" и Регана в "Крал Лир" на Шекспир и др. Поклонението е на 26 юли от 11 ч. в Народния театър.



Напусна ни писателят Петко Тотев

Отиде си литературният критик и историк Петко Тотев, задълбочен изследовател на литературната ни история и на съвременната българска словесност, ярък публицист и общественик. Роден на 12 януари 1932 г. в колиби Бичкиня (дн. квартал на Габрово). Завършил е Априловската гимназия и българска филология в СУ "Св. Кл. Охридски". Учител в Котел и в Габрово - в Априловската гимназия. Специализира в Москва - в "Литературная газета" и сп. "Вопросы литературы". Бил е редактор във в. "Литературен фронт", изд. "Народна култура", зам.-гл. редактор на в. "Антени", гл. редактор на в. "Български писател" и в. "Жарава". Носител на орден "Кирил и Методий" и званието "Заслужил деятел на културата". Поклонението е на 26 юли от 15 ч. в Траурна агенция "Мира" (срещу гл. вход на Централните софийски гробища, съобщиха от СБП. 
















 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ