23 Април 2024вторник22:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Aрест за полицаи, прекарвали бежанци

/ брой: 142

автор:Дума

visibility 268

Мигранти и полицаи бяха задържани при акция на МВР, която разкри канал за трафик на нелегални чужденци. Всички те са хванати близо до бензиностанция на магистрала "Тракия". Сред задържаните хора, които се смятат за организатори на канал за трафик, има и полицаи. Според информацията до момента чужденците са пътували в частен автомобил на служител на МВР.
Акцията е била проведена в други градове в страната. Шест души са били превозвани директно от турската към сръбската граница. Задържани са общо девет души. Вероятно тарторът на бандата е жена, а основни участници в нея са бивша барета и бивш полицай. По предварителни данни на мигрант е искана сумата от 600 евро за прекарването през границата.
Трафикантите използвали четири автомобила. Бежанците са били в двете коли, които се движили в средата на колоната. Една от тях е била въоръжена със светлинни и звукови сигнали като автомобил на НСО като застраховка срещу евентуално спиране от полиция. Шофьорът на колата е бивш служител на отряда на баретите. Жената организатор на целия канал се намирала в последния автомобил от кортежа.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ