25 Април 2024четвъртък10:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Вратар закопа ЦСКА-Сф срещу Лудогорец

Сватбата довърши "червените" с пресилено изгонване на Меркадо, спекулации със смяна на Стамен Белчев с Балъков

/ брой: 142

автор:Мони Георгиев

visibility 876

Резервите на Лудогорец удариха с 1:0 ЦСКА-Сф на "Армията" след груба вратарска грешка на Георги Китанов. Така "червените" останаха без шампионатна победа над разградчани, въпреки че в дербито от II кръг на Първа лига сред титулярите на гостите отсъстваха Козмин Моци, Светослав Дяков, Марселиньо, Джонатан Кафу, Вандерсон и Клаудиу Кешерю. До почивката шанс се откри само пред Кирил Десподов (36), който от десетина метра би във вратаря Хорхе Броун. В началото на втората част Жоао Пауло хвърли дълъг пас към Върджил Мисиджан (49), а стражът на домакините тръгна да го пресече, но лековато изпусна топката и я подари на холандеца, който стреля по диагонал в опразнената врата. Съдията Ивайло Стоянов-Сватбата пък на практика уби интригата с пресилен втори жълт картон за Кевин Меркадо (57). Еквадорецът се строполи в наказателното поле на шампионите след съприкосновение с бившия играч на ЦСКА Анисе Абел. 7500 души на "Армията" скочиха за дузпа. Петричанинът реши, че нарушение няма, но и показа пресилен втори жълт картон на нападателя, който беше притиснат с тяло в схватката. Дори в намален състав, домакините бяха по-дейни до края, но не създадоха ситуации за гол.
Феновете в сектор "Г" атакуваха с транспарант президента на БФС Борислав Михайлов, коленичил в османски дрехи пред "червен" ултрас. След първите 2 кръга ЦСКА-Сф остана само с 1 т. Според сайта "Спортал" в Борисовата градина вече чакали подходящия момент за смяна на наставника Стамен Белчев с легендата Красимир Балъков, който изгледа дербито на живо. Във ВИП ложата на "Армията" бяха и Христо Янев, започнал миналия сезон начело на "червените", и помощникът му Владимир Манчев в компанията на главния скаут на "армейците" Велизар Димитров.
"Да, голът бе след груба грешка на нашия вратар. С 10 души изглеждахме даже по-добре, но не се получи и разочаровахме феновете си. На разгрявката Рубен Пинто обърна глезена и контузията малко наруши ритъма ни на игра. Липсва ни търпението и самочувствието да играем футбол и, разбира се, скоростта в предни позиции. Надявам се в най-скоро време да си подобрим играта и да сме по-полезни за клуба", обяви Белчев.
"През цялото време имахме добър контрол върху играта. Имахме поне още 3 ситуации за гол. Но стига ни и това - 3 точки на "Армията". Винаги съм твърдял, че всички играчи на Лудогорец са на изключително добро ниво. Видяхте как се разви мачът и как го контролирахме, доволен съм. Да се надяваме, че така ще бъде и в Израел. Апоел Беер Шева е много добър отбор. Трябва да бъдем изключително умни, за да излезем с успехи от тези двубои. Това са елиминации и не може да се иска красив футбол. Там е малко повече на надлъгване. Ако си свършим добре работата, ще продължим", коментира треньорът на "орлите" Георги Дерменджиев.



Мадагаскарецът Абел Анисе задържа за фланелката португалеца Давид Симао от ЦСКА-Сф по време на дербито на II кръг в Първа лига, спечелено от Лудогорец с 1:0 на "Българска армия". Съдията Ивайло Стоянов-Сватбата обаче не наказа африканеца за откровения груб фаул
Снимка БГНЕС

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 687

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 718

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 671

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 655

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 849

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 781

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 670

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 784

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ