25 Април 2024четвъртък15:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Йога и музика ще превземат Правец

50 от най-добрите учители и изпълнители от цял свят пристигат за шестдневното събитие в България

/ брой: 142

автор:Дума

visibility 97

За втора поредна година у нас ще се проведе фестивал, посветен на йога и музика: "Удая лайв" ще превземе Правец от 16 до 21 август. Събитието ще събере в България 50 от най-добрите йога учители и музиканти от цял свят. Изборът проявата да се случи в страната ни не е случаен, тъй като според преподавателите "България е приета за коренната чакра на света, откъдето започва животът".
Сред експертите са Сияна Шърман - основател на "Мистична йога", Ани Карпентер - създател на Smart Flow йога, Кристи Кристенсън, която интегрира йога, танци и хаус музика по време на дълбоко издишващи практики, Даниел Скот - акро-йога инструктор, известен с това, че учи както хората да бъдат йоги, така и йогите да бъдат хора, Руди Метиа - вдъхновяващ преподавател, който умеело мотивира всеки ученик - от начинаещ до напреднал.
Тазгодишното издание на фестивала ще е посветено на водата. Предвидени са 4 сцени на открито, разположени на брега на езерото край Правец, зали на закрито, уъркшопове и дълбоки практики. Ще бъдат организирани и специални партита край басейна. Занятията ще започнат всеки ден от 7 и ще продължават до 19 ч. Участниците ще имат възможност да съставят своя персонална програма по избор от разнообразните йога класове. Практиките може да започват с медитация рано сутрин и да продължат до късно през нощта с концерти под звездите.
Световноизвестният музикант от Израел Идан Райхел ще е един от специалните гости на фестивала в Правец. Сред другите изпълнители са Дейв Стрингър, номиниран за "Грами", Джой Лугаси - певец и композитор с 2 номинации за "Еми" в категория най-добра песен, Стив Конъл - любим актьор, комик, поет и лектор на президента Обама и телевизионната водеща Опра Уинфри.
Стремежът към себепознание, любов, разбирателство и осъзнат духовен живот обединяват артистите и участниците във фестивала. "Уникалната комбинация от йога практики и музика е магия. Споделена с други хора, готови за същото приключение, тя открива пред теб нов свят, в който разбираш повече за себе си, научаваш как да се справяш дори с най-трудните житейски ситуации", разказва инициаторът на събитието Ярив Лернер, основател на "Удая ентъртейнмънт" и изпълнителен директор на филмово студио "Ню Бояна". "Удая лайв" е общност, която събира хора от различни култури и поприща от цял свят. Миналата година фестивалът беше посетен от над 800 участници, които определиха преживяването си като незабравимо", допълва още Лернер.



Повече информация за събитието и билети има на www.udayalive.com.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ