26 Април 2024петък10:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Над 1 млрд. лв. били инвестициите на пивоварите у нас

/ брой: 141

автор:Дума

visibility 60

500 млн. лв. са обявените средства от оборот и продажби на българските пивовари за миналата година, а инвестициите са в размер на 1 млрд. лева, след началото на приватизацията в сектора. Това съобщи пред БНР Ивана Радомирова, изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България. Тенденцията на ръст в инвестициите през последните 3 години в бранша е устойчива, а вложенията в активи за производството на пиво и малц са в размер на 164 млн. лв. Обемът на продажбите за първите 6 месеца на тази година се запазва на нивото от 2016 г., като предпочитанията са към кеновете и стъклените бутилки за сметка на намаляването на употребата на пивото в пластмасовите опаковки, каза още тя. В пивоварната индустрия през последните 3-4 години се наблюдава ръст на произведените и реализирани количества пиво. Пивоварите отчитат ръст и по отношение на инвестициите и то най-вече в иновации, в разширяването на нашето портфолио и в дейностите, свързани с развитието на опазване на околна среда. През последните години се забелязва разширяване на предлагането на пиво с нови стилове и нови марки бира. Портфолиото на българските компании е изключително богато. Вече се произвеждат и се предлагат не само традиционните бири, които са около 93-94% от българския пивоварен пазар, но има и бутикови бири, както и такива с плодови вкусове. Както в останалите европейски страни, и в България има по-висок интерес към безалкохолното пиво и към нискоалкохолните напитки, допълни Ивана Радомирова. От 3 години и у нас се правят опити за създаване на бира от лимец, което е предизвикателство пред пивоварите заради все още неизучените съединения на лимеца, както и заради по-дебелата ципа на зърното, сподели още тя.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 665

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 627

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 750

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 670

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 695

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ