28 Март 2024четвъртък19:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 141

автор:Дума

visibility 40

СПИН е погубил за 1 г. 1 млн. души
Синдромът на придобитата имунна недостатъчност е отнел живота на един милион души през 2016 г. - почти наполовина по-малко, отколкото през 2005 г. Това се казва в доклад на ООН.

Кувейт гони ирански дипломати
В четвъртък Кувейт разпореди експулсирането на около 15 ирански дипломати, след като върховният съд на емирството се произнесе срещу "терористична" клетка заради връзки с ИД. Кувейт също така разпореди закриването на иранските "мисии за военни, културни и търговски цели".

В Турция арестуваха бивш ректор

Пети състав на съда за тежки престъпления в провинция Денизли постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" на бившия ректор на университета "Памуккале" проф. д-р Хюсеин Багджъ. Той е сред заподозрените и разследвани "гюленисти" във висшето учебно заведение.

Охрид не спира да се люлее

Две нови земетресения са регистрирани в Македония. Първият трус с магнитуд от 2,7 по скалата на Рихтер е с епицентър 7 км югоизточно от Ресен, с дълбочина от 2 км под земната кора. Второто земетресение е със сила от 2,2 по скалата на Рихтер е с епицентър на 9 км североизточно от Охрид. Вчера трусове с различна сила разтърсиха Гърция, Албания и Турция.

В Скопие са загрижени за пушачите

Депутати от управляващото мнозинство в Македония предложиха закон, който цели да облекчи стриктната забрана за пушене на публични места. Според тях забраната нанася щети на туристическия бизнес и нарушава индивидуалните права на пушачите. Управляващото мнозинство предлага поправки, които ще позволят на пушачите да пушат в кафета и ресторанти, ако те изпълняват определени критерии за климатизацията на помещенията.



В гръцката столица отново се стигна до сблъсъци между полиция и анархисти в атинския квартал "Екзархия". Това се случва, след като съдът отхвърли обжалване по дело на задържан за тероризъм подсъдим



Американският президент Доналд Тръмп разкритикува министъра на правосъдието Джеф Сешънс. В интервю за "Ню Йорк таймс" милиардерът изтъкна, че никога е нямало да назначи Сешънс, ако е знаел, че ще направи отвод във връзка с разследването за руска намеса, в което министърът често е свързван с руската сага. Тръмп каза още, че решението на Сешънс в крайна сметка е довело до назначението на специален прокурор за разследване на руската сага, което не е трябвало да се случва
БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ