19 Април 2024петък13:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лудогорец сгази Жалгирис за 15 мин.

"Орлите" срещат израелци в битка за групи в евротурнирите

/ брой: 141

автор:Дума

visibility 11

Лудогорец буквално прегази Жалгирис и се класира за III предварителен кръг на Шампионската лига. На собствена сцена тимът на Георги Дерменджиев реши нещата в своя полза с 3 гола за 15 мин., с което си осигури поне още 4 евромача. В Разград Серж Нюанджи (15) смълча публиката, но бразилците Натанаел (41) и Вандерсон (55) и румънецът Клаудиу Кешерю (56 и 74) предрешиха изхода на двубоя.
Тогоанецът Нюанджи, бивш любимец на феновете на ЦСКА заради победен гол срещу Левски, за малко да се превърне в черна котка за "орлите". В първия мач нападателят се разписа за 1:1, а после подаде за победния гол на литовците. Те обаче не издържаха на напрежението и рухнаха на "Лудогорец Арена".
Българският доминатор пък си осигури поне още 4 евромача. В следващия кръг "орлите" ще срещнат шампиона на Израел Апоел Беер Шева, който елиминира унгарския Хонвед след 2 победи - 2:1 като домакин и 3:2 в Будапеща. Лудогорец гостува в първия мач в сряда, а реваншът е седмица по-късно. Сблъсъкът с израелците е ключов, защото победителят от него ще си осигури участие поне в групите на Лига Европа. Загубилият пък ще получи правото да играе в плейофите на втория по сила евротурнир.

След мача
Георги Дерменджиев, треньор на Лудогорец:
"И в първия мач, въпреки че загубихме, имахме определени ситуации, в които можеше да отбележим гол. Дори и след като ни поведоха, показахме, че притежаваме характер. Жалгирис е в добра игрова форма, докато ние тепърва навлизаме в ритъм. В началото имаше известно лъкатушене, но в крайна сметка създадохме достатъчно ситуации. За мен бе важно да падне първият гол. Не съм се съмнявал нито за миг, че ще отстраним противника."

Светослав Дяков, капитан:
"Бях сигурен, че ще спечелим. Играхме за  Владо Стоянов. Разстройвам се, като говоря за него. Получи доста тежка контузия, но той е мъжкар, той е перничанин и ще се справи. Направих една грешка и ни вкараха гол. Друго положение нямаха. В Литва играхме лежерно и много отпуснато. Сега ни предстои много труден мач с ЦСКА-Сф, но излизаме да го спечелим. Влизаме в неприятна серия от трудни мачове, но имаме момчета и на пейката, които ще помогнат. Силно се надявам, че пак ще влезем в групите на ШЛ."

Клаудиу Кешерю, автор на 2 гола:
"Щом има спекулации за мой трансфер, значи всички си вършим добре работата. Това е последната ми година по договор, но разговорите тепърва предстоят. Ще седнем с ръководителите и ще говорим. Дотогава обаче има много време. Сега ни предстоят нови тежки битки. Дори и във II кръг има много сериозни съперници. Всичко зависи единствено от нас. Ако играем както сега, с увереността, която демонстрирахме, можем да победим всеки."



Румънецът Клаудиу Кешерю оформя крайното 4:1 за Лудогорец срещу Жалгирис в реванша в Разград
от II предварителен кръг в Шампионската лига, класирало "орлите" за следващата фаза

Снимка БГНЕС

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ