20 Април 2024събота09:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

"Оркестър без име - мюзикълът" с премиера в "Арена Армеец"

Впечатляващи декори и уникален LED екран с размери над 250 кв. м ще осигурят визуализацията на мащабната продукция, а публиката ще наблюдава отблизо и детайлно действието, благодарение на пет камери

/ брой: 141

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 262

Талантливата певица Мария Илиева, която има 25 номер 1 хит сингъла и над 35 отличия за музика и стил, ще се превъплъти в образа на Ваня от един от най-популярните родни филми "Оркестър без име", поставен като мюзикъл. Както ДУМА писа, неговата премиера ще бъде на 1 ноември от 20 ч. в зала "Арена Армеец" в столицата. "Много съм щастлива, че бях поканена да изиграя една от емблематичните роли в мюзикъла, за мен е чест!", споделя Мария Илиева. "Оркестър без име" е сред най-любимите филми на поколения българи. Като добавим и магията на голямата сцена, мюзикълът ще е събитие", допълва певицата.
Носителят на престижни театрални и филмови награди Николай Урумов ще влезе в ролята на възможно най-забавния персонаж от филма - на Миташки. Според Борис Радев - режисьор на мюзикъла, незабравимият образ на собственика на ресторанта, в който четирите момчета, свързани от голямата си любов към музиката, започват да свирят, е идеален и съответства на огромния актьорски талант на Николай Урумов. Благодарение на участието му в спектакъла, на сцената ще оживеят реплики, които българите цитират до ден днешен, като например "Другарката певица Рени!".
Звездата на комедийния актьор Георги Мамалев ще изгрее отново в "Оркестър без име", но този път в едноименния мюзикъл. "Това е една от най-хубавите идеи, които съм чувал през последните години! С голяма радост приемам поканата да участвам в този грандиозен проект. Образът на Гошето продължава да живее във времето", признава Мамалев. Актьорът, заради когото "кокошките спряха да снасят", ще изненада публиката с ново амплоа. А в ролята на Гошето зад барабаните ще влезе Румен Угрински, който ще трябва да се справи с нелеката задача да изиграе първообраза пред самия Мамалев. "За мен е огромна чест и удоволствие да работя с един от най-големите български артисти - истински народен любимец! Образът на Гошето е един от най-емблематичните във филма", е мнението на режисьора Борис Радев.
Чаровната актриса и модел Диляна Попова ще се превъплъти в ролята на красивата телефонистка от крайморското градче, която попада в плен на чара на един от емблематичните музиканти на групата - Филип. След като вече има няколко успешни участия в български сериали и филми на голям екран, актрисата от "Стъклен дом", "Love.net" и "Секс академия: мъже" с голямо желание се впуска и в напълно ново за нея предизвикателство. В ярко комедийния спектакъл харизматичният модел ще си партнира с друго популярно име от родната сцена - Станимир Гъмов. Двамата ще трябва да пресъздадат горещата любовна сцена, в която героят на Гъмов - Филип, заспива преди да се е случило, каквото и да било.
В мюзикъла ще видим Филип Аврамов като Павката - легендарния бас-китарист на групата, която се опитва да "пробие на голямата сцена". Сред най-ярките реплики на Павката са "Глей ся кво прави бас китарата... ми там е работата, че нищо не прави..." и "Ти какво си мислиш, бе? Ми и ние пушиме цигари "Кент" и ядем бонбонки "Тик так."
В образа на ръководителя на оркестъра ще влезе актьорът Стефан Щерев, който ще пресъздаде ролята, изпълнена във филма от незабравимия Велко Кънев.
Кинокласиката по Станислав Стратиев е своеобразен дебют за фурията на българския театър и кино Катерина Евро - ролята на колоритната певица Рени поставя началото на дългата й и успешна кариера. Сега в притегателно-вълнуващия и високотехнологичен спектакъл публиката ще има възможност да види отново един от първите секссимволи на родното кино, този път в съвсем различно амплоа. Новият образ, в който ще се превъплъти Евро, ще остане в тайна до деня на премиерата - това ще бъде специална изненада за гостите на събитието. Така звездите от оригиналния актьорски състав на култовата комедийна лента стават две - Георги Мамалев и Катето Евро.
Режисьорският избор за ролята на Рени е Неделяна Христова-Нел, която ще има уникалната възможност да изпълни песента "Che sara" на живо в "Арена Армеец" на 1 ноември. Младата и атрактивна поп певица успя да се пребори за мечтаната от много родни таланти роля, доказвайки безспорната си дарба и магнетично присъствие на сцена. Завършила НМУ "Любомир Пипков" със специалност кларинет, а по-късно и Музикалната академия с поп и джаз пеене, Нел прави впечатление в популярен музикален риалити формат. Оттогава младата изпълнителка продължава да покорява родните класации, като съвсем наскоро представи и най-новия си сингъл "Чу ли песента".
Техника от най-висок клас се подготвя за най-големия мюзикъл, правен някога у нас. Публиката на "Оркестър без име - мюзикълът" ще има възможност не само да види на живо оригиналния джип от знаменития български филм, но и буквално да се докосне до него. Прословутият автомобил, с който музикантите от лентата обикалят българското Черноморие в търсене на големия успех, ще премине непосредствено покрай гостите в залата. Впечатляващи декори и уникален LED екран с размери над 250 кв. м ще осигурят визуализацията на мащабната продукция. Публиката ще наблюдава отблизо и детайлно действието в мюзикъла, благодарение на пет камери, които ще следят всяка стъпка на артистите, информира Поли Петрова от "Моко сълюшън", продуцент и организатор на спектакъла.
Билети за събитието може да бъдат купени в мрежата на Ивентим в цялата страна на цени от 30 до 70 лева.


Стефан Щерев


Георги Мамалев, Филип Трифонов, Мария Каварджикова, Павел Попандов и Велко Кънев
в сцена от филма "Оркестър без име" - реж. Людмил Кирков, сценарий Станислав Стратиев


Диляна Попова

Катерина Евро

Неделяна Христова-Нел

Филип Аврамов

Мария Илиева

Николай Урумов

Румен Угрински

Станимир Гъмов
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ