20 Април 2024събота01:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Скъпи съотечественици

/ брой: 140

автор:Георги Георгиев

visibility 1556

Във вторник вечерта, на площада в Карлово, по време на кулминацията на честванията за 180-годишнината от рождението на Апостола, най-високото представителство на управляващата партия ГЕРБ бяха депутатите от Пловдивска област - д-р Христо Грудев и Запрян Янков, следвани от местното ръководство на партията. Нямаше го нито председателят на НС, нито зам.-председател от ГЕРБ, нямаше го министър-председателят, нито министър от ГЕРБ. Нямаше го Цветанов дори. Цветя и венци обаче имаше.
Разбира се, от партията отричат да е направено нарочно и да се бойкотира по този начин държавният глава Румен Радев. То има си хас и да потвърдят. Но както се казва в един вулгарен израз: "Ако нещо изглежда като ла..но и мирише като ла..но, значи е ла..но".
Подозрението за бойкот е заради историческия факт на позорното отшамарване на Цветан Цветанов от президента Радев, с което председателят на парламентарната група на ГЕРБ беше... смален.
Репликата "Аз мисля, че г-н Цветанов не разбира нищо от изтребители. Той разбира от апартаменти" трябва да бъде отлята в бронз и гранит пред входа на село Шума, но да оставим това на бъдещите поколения.
ГЕРБ избраха възможно най-неподходящия повод да се пуйчат на президента Радев.
Изборът с годишнината от рождението на Левски може да бъде роден само в изключителна по своята маломерност мисловна среда. Трудно е да решим коя глава е пръкнала тази мисъл, тъй като скамейката на ГЕРБ с "капацитети", за разлика от тази с експерти, е доста дълга.
ГЕРБ, в лицето на централното им ръководство, което за нещастие на Отечеството е и държавно ръководство, не обидиха президента. Както се казва: "Орлите не ядат мухи". Ръководството на ГЕРБ обиди българите, за които Левски е измерител на всичко в нашата държава, а не просто портрет от стената.
ГЕРБ показаха, че в името на борбата с държавния глава, който с победата си на изборите натри навирения нос на ръководителя Борисов, е способно на откровени и мащабни глупости. Отсъствието им от площада в Карлово работи само и единствено в тяхна вреда.
Но, скъпи съотечественици. Трябва ли да се учудваме на случващото се, след като председателят на парламента от ГЕРБ подминава като малка гара Къкринското ханче, когато извършва велопоход в чест на рождението на Левски. Трябва ли да се учудваме, след като на 2 юни 2012 г. на Околчица Цветанов в отговор на въпрос, с кого се е сражавала Ботевата чета заявява: "Сражавала се е с турските представители, които са били в България и аз смятам, че историята много ясно е отчела тяхното присъствие".
Скъпи съотечественици. Не си мислите, че глупостите на тези хора са забавни. Не са. Те са опасни. Колкото по-дълго продължават с глупостите, толкова по-зле за вас. Тези персони не знаят, че вършат нещо недостойно. Те мислят, че се носят величествено над вас. Като едри бели птици.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ