20 Април 2024събота19:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Скандал

Турска фрегата не отдаде чест на президента Радев по време на "Бриз 2017"

/ брой: 140

автор:Дума

visibility 39

Екипажът на турския военен кораб "Йълдъръм" не беше строен на палубата, за да отдаде чест на българския държавен глава и главнокомандващ Румен Радев на финала на националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2017". Това беше излъчено и по национални телевизии. Така със скандал завърши учението, което нашият държавен глава наблюдава като един от високопоставените гости на учението в Черно море.
Всички кораби в строй килватер на разстояние от 750 м преминаха край фрегатата "Дръзки", от борда на която президентът и военният министър Красимир Каракачанов следяха учението. По военноморския ритуал екипажите на военните кораби по море минават в строй и отдават чест на главнокомандващия и всички гости.
За поздрав минаха българските кораби, водени от флагмана "Верни", румънската фрегата“REGELE FERDINAND“и ескадреният миноносец „DUNCAN“ на Обединеното кралство, който е без палуба, но екипажът му излезе на командния мостик. На палубата на турския кораб имаше само един офицер.

"По отношение на липсата на строен екипаж на борда на „Йълдъръм", това е въпрос, който ще бъде обсъден по време на заключителния период, трябва да видим какви са били причините за това, какво стои зад това действие. Всеки прибързан коментар би бил излишен и ненужен", обясни пред медиите след учението командирът на ВМС на България контраадмирал Митко Петев.
Президентът Румен Радев даде висока оценка за "Бриз 2017". Той изрази очакванията си проектът за нови кораби да бъде предвижен на следващ етап и наложително в построяването им да бъде включена и българската индустрия. По повод исканото от него тълкувателно решение на КС за СЕТА Радев каза, че първо предстои национална ратификация и е важно да се даде най-точната информация, да има открит дебат по този въпрос, за да може ратификацията в българския парламент да бъде извършена с максимален консенсус.



Президентът Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов присъстваха на ВИП деня на националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2017". Събитието се проведе в акваторията на Варненския залив и бе наблюдавано от борда на фрегатата "Дръзки"


Снимка БГНЕС

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ