19 Април 2024петък20:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Цацаров за Марешки:

Да се защитаваш с клевети е невъзпитано

/ брой: 140

автор:Дума

visibility 32

Аз разбирам правото на всеки обвиняем да защитава себе си и то не може да бъде отречено както по смисъла на НПК, така и публично. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод  изказвания на лидера на "Воля" Веселин Марешки по адрес на прокуратурата и прокурори.
"Не съм бил зрител на Марешки, но от всичко онова, което разбрах, което е било казано, разбирам, че тук не става дума за защита, а става дума за моменти на откровени клевети. Да се обосновава собствената невинност с хвърлянето на клевети върху наблюдаващия прокурор по делото е, меко казано, невъзпитано, а най-откровено казано, недостойно за мъж и за член на парламента", допълни главният прокурор. Той защити работата на работещия по обвиненията към Марешки и още двама негови депутати прокурор Виолета Радева. "Твърдя, че това е прокурор, който за времето, в което е работил в прокуратурата, няма нито едно нарушение, нито едно дисциплинарно наказание, никакви прояви от типа на тези, които са обрисувани от Марешки", обясни Цацаров.
По-рано вчера лидерът на "Воля" обяви, че обвиненията на прокуратурата срещу него са "скалъпени". По думите му по същите обвинения в края на 2016 г. досъдебното производство е приключило поради липса на доказателства. Три месеца по-късно, без да се събират нови доказателства, повдигат същото обвинение, уточни той и допълни: "Колкото по-бързо прокуратурата прекрати този цирк, толкова по-добре за нея".
Около час прекара Веселин Марешки при прокурор от звеното "Антикорупция" вчера. След разпита си зам.-председателят на парламента отново отказа да назове кой именно му е оказал натиск да се откаже от бизнеса си с горива, защото "не вярвал на прокуратурата".

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ