26 Април 2024петък14:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Българин в НХЛ!

Ню Йорк Рейнджърс взе вратаря Александър Георгиев

/ брой: 140

автор:Дума

visibility 80

Александър Георгиев е първият българин с договор с отбор от Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Роденият в Русе вратар парафира с 4-кратния шампион Ню Йорк Рейнджърс. Георгиев се обвърза с американците за 3 сезона, в които ще получава по $792 500 годишно. В тази сума влизат и бонусите. Той става трети вратар на клуба след Хенрик Лундквист (Шв) и Ондрей Павелец (Чех) и по всяка вероятност ще бъде пратен да пази във филиала на Рейнджърс - Хартфорд Уолф Пак в Американската хокейна лига, която е люпилнята за таланти към НХЛ.
Договорът му с Рейнджърс е сключен след лагер за надеждни играчи и 21-годишният българин е одобрен с т.нар. "контракт за предварителен вход" в Националната хокейна лига. Той е гледан лично от гуруто на вратарите в славния отбор от Ню Йорк - Беноа Алер.
Георгиев има и руско гражданство заради майка си, а също така е вратар на младежкия национален отбор на "Сборная". Миналата година с Русия той заслужи сребро на Световното за младежи във Финландия. Александър стартира кариерата си в московския Пингвините, а после игра в Химик Воскресенск, преди още като юноша да премине във финландския ТПС Турку. От две години той е следен от Рейнджърс и дори е част от драфта за 2015 г.
Миналия сезон за финландския си тим 21-годишният хокеист има 27 мача, в които е отразил 92,3% от ударите и е пуснал по 1,7 шайби средно на мач.
"Искам да му благодаря за всичко, което направи за отбора. Той тренира усърдно и израсна в професионален план. Трансферът е крачка напред в кариерата му, а също така и оценка за нашия клуб, в който се работи правилно", обяви спортният директор на ТПС Антеро Нитимяки.
В редица американски сайтове Георгиев е представян като руснак. Той е живял у нас само до първата си година, преди семейството му да се премести в Русия.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ