20 Април 2024събота05:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 140

автор:Дума

visibility 14

14 атлети на европейското в Гросето
14 български атлети ще представят страната ни на започващия днес европейски шампионат за юноши и девойки до 20 г. в Гросето. Основната звезда е сребърната медалистка в тройния скок от световното за юноши и девойки до 18 г. в Найроби Александра Начева. Освен че ще мери сили с по-големи конкурентки, тя ще участва и на скок дължина. В делегацията ни освен нея са
Лиляна Георгиева (1500 м), Кристина Борукова (400 м с преп.), Силвия Георгиева (3000 м с преп.), Ариана Кузманова (скок дължина), Симона Симеонова (скок дължина) и Полина Макаева (диск), както и юношите Антонио Иванов (100 и 200 м), Мартин Проданов (1500 м), Станислав Станков и Радин Вълчев (110 м с преп.), Георги Начев (троен скок), Христо Банков и Михаил Михалев (гюлле).

Втора загуба за Аоияма в Нагоя
Даниел Иванов-Аоияма загуби схватката си от 11-ия ден на турнира по сумо в Нагоя. Борецът от Елхово вече е с 2 поражения, но остава по петите на лидера "Йокодзуна" Хакухо, който също допусна поражение. Вчера българинът отстъпи пред японеца Нишикиги, който го повали с раменно хвърляне "уватенаге". Монголецът Хакухо, който е най-титулуваният състезател в историята на сумото, изненадващо бе избутан от дохиото от Митакеуми. Аоияма запази теоретични шансове за спечелване на Купата на Императора. С 2 загуби е и 21-годишният талант Оношо, който пребори българина в осмия ден от маратона. Днес Иванов ще срещне японския "маегашира-13" Такарафуджи, който е с актив 8-3.

Каратанчева и Шиникова аут от Букурещ
Сесил Каратанчева (№231) и Изабелла Шиникова (№289) отпаднаха още в I кръг на турнира на червени кортове в Букурещ, като спечелиха само по 3 гейма срещу 2 румънки общо за 120 минути. Каратанчева, която записа 3 трисетови победи в квалификациите, отстъпи с 1:6, 2:6 на Александра Дюлгеру (№294) в първия си мач в основна схема на турнир на WTA за сезона. Шиникова пък падна от участващата с "уайлд кард" Елена-Габриела Русе (№302) с 2:6, 1:6.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ