19 Април 2024петък18:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Путин и Тръмп с "тайна вечеря"

Американският президент опроверга информацията, Белият дом определи срещата като кратък разговор

/ брой: 140

автор:Дума

visibility 43

Руският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп са имали и втора, неизвестна до този момент, среща на форума на Г-20 в Хамбург, който се проведе в началото на месеца. Това информира Би Би Си. Те са имали разговор и след официалните срещи, но от Белия дом не разкриват подробности какво са обсъждали двамата лидери.
За срещата съобщи основателят на международната консултантска компания "Юрейша груп" Иън Бремър в интервю за агенция "Блумбърг". По думите на Бремър срещата е продължила един час.
Втората среща между двамата президенти се е състояла по време на частна вечеря на държавните глави. Американският президент е бил сам, а руският лидер е бил придружен само от официалния му преводач. Липсата на американски преводач озадачила други лидери на вечерята, отбеляза Бремър, цитиран от Ройтерс. Той окачестви това като "нарушение на протокола за национална сигурност".
Двамата лидери използвали руския преводач, защото американският не владеел руски. "За всяка двойка (лидер със съпруга/съпругата му) имаше само по един преводач. Американският преводач, съпровождащ президента Тръмп, говореше японски език. Когато Тръмп разговаряше с Путин, те използваха помощта на руския преводач, защото американският не знаеше руски", обясни представител на Белия дом.
Потвърждението за тайния разговор между Путин и Тръмп дойде от Белия дом, едва след като медиите разкриха, че е имало такава среща. Официално лице е описало контакта между двамата лидери като "кратък разговор", а не като "втора среща". От Белия дом заявиха, че "инсинуацията", че правителството "се опитва да скрие втората среща е фалшива, злонамерена и абсурдна".
По-късно президентът Тръмп отхвърли предположенията за "тайна вечеря", като "фалшива новина". В туитър той написа: "Историята с фалшивата новина за тайна вечеря с Путин е извратена. Всички лидери и половинките им бяха поканени от канцлера на Германия. Пресата знаеше!"
Тръмп заяви, че на официалната среща между двамата многократно притискал Путин с въпроси относно евентуалната намеса на Русия в президентските избори в САЩ миналата година, но руският президент бил категоричен, че и дума не може да става за подобно нещо.
Отношенията между двамата президенти са следени зорко от международната общност за знаци за посоката на развитие на връзките между Русия и САЩ предвид конфликтите помежду им, както и заради обвиненията за руска намеса в американската предизборна кампания. С огромен интерес бе очаквана и първата им среща, проведена в рамките на форума на Г-20.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ